Το οδόφραγμα της Δερύνειας που διχάζει...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Λευτέρης Ανδρέου είπε ότι για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους είναι αδύνατο να γίνονται μονομερή ανοίγματα οδοφραγμάτων

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση σε σχέση με το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Σε δηλώσεις του στον «Πολίτη 107.6» ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Λευτέρης Ανδρέου τόνισε ότι για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους είναι αδύνατο να γίνονται μονομερή ανοίγματα οδοφραγμάτων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν ανοίγει το οδόφραγμα της Δερύνειας;

Όπως υποστήριξε, θα ενισχυθεί περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, κάτι που θα οδηγήσει σε σταδιακή ανάπτυξη της περιοχής με συμβολή της ε/κ πλευράς. Συνεπώς – πρόσθεσε - η προοπτική επιστροφής της πόλης της Αμμόχωστου στους νόμιμους κατοίκους της θα εκμηδενιστεί.

Διαβάστε επίσης: Ενοχλημένοι οι Δερυνειώτες με τα φυλλάδια της ΕΔΕΚ (ηχητικό)

Εξάλλου ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως τα εκτιμώμενα έσοδα των Τ/κ από τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας θα ανέλθουν σε μισό εκατομμύριο την ημέρα, ενώ παράλληλα θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Ε/κ στην περιοχή και θα αυξηθεί η ανεργία.

Λόρδος: Η επανένωση της κοινωνίας προοίμιο για ένα ενιαίο κράτος

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ανδρέου, ο υποψήφιος Δήμαρχος για την κατεχόμενη Αμμόχωστο το 2016, Ανδρέας Λόρδος, δήλωσε ότι τα συνταγματικά δικαιώματα του κάθε Κύπριου πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτα.

Διαβάστε επίσης: Δικ. Πρωτοβουλία Αμμοχώστου: Οι υπερβολικoί φόβοι και η άλλη διάσταση

Επίσης τόνισε ότι δεν είναι πιστοποιημένα τα νούμερα για τα έσοδα των τ/Κ στα οποία αναφέρεται η ΕΔΕΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επανένωση της κοινωνίας αποτελεί ένα αναγκαίο προοίμιο για ένα ενιαίο κράτος.


Επιστροφή
στην αρχή