Το Λονδίνο ως η ακριβότερη πόλη για φοιτητές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2 έρευνες αξιολογούν και κατατάσσουν τις ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις

 

Της Εύας Χαραμής

 

Το να είσαι φοιτητής στο εξωτερικό είναι μια επιλογή που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαγορευτική όχι μόνο εξαιτίας των διδάκτρων των πανεπιστήμιων αλλά κυρίως εξαιτίας του κόστους ζωής.

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2 έρευνες της Γαλλικής ένωσης φοιτητών αλλά και της Γερμανικής πλατφόρμας Νestpick, αξιολογούν και κατατάσσουν τις ευρωπαϊκές πόλεις ως τις πιο φτηνότερες η ακριβότερες.

Οι έρευνες περιλαμβάνουν 49 ευρωπαϊκές πόλεις. Το Λονδίνο έρχεται στη πρώτη θέση ως η πιο ακριβή πόλη για να σπουδάσει κανείς με 12.450 δίδακτρα, μετά ακόλουθη η Ζυρίχη με 10.624  και το  Μάντσεστερ με 9.924 ευρώ ενώ στη Γαλλία αν και έχει αυξηθεί 1,31% σε σχέση με το 2017 παραμένει σε ανεκτά επίπεδα, περίπου 7.101 ευρώ το εξάμηνο στο Παρίσι.


Φθηνότερες πόλεις κατά σειρά είναι η Γερμανία με 792 ευρώ το εξάμηνο μετά  η Αθήνα με 3.640 και τέλος η Βουκουρέστι με 3.500. Το μέσο κόστος που προκύπτει για τους φοιτητές αποτελείται από α δίδακτρα το κόστος μετακίνησης το ενοίκιο τη σίτιση και την τηλεπικοινωνία.


Επιστροφή
στην αρχή