Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας φαίνεται να προηγείται στα κατεχόμενα- WebTV

WEB TV /ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στις 7 Ιανουαρίου πραγματοποιούνται οι πρόωρες "εκλογές" στα κατεχόμενα. Ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος αναλύει το πολιτικό σκηνικό.

Στις  7 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένες οι πρόωρες «εκλογές» στα κατεχόμενα. Στην τουρκοκυπριακή κοινότητα η προεκλογική περίοδος βρίσκεται στο αποκορύφωμα.
Ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος, αναλύει στην εκπομπή «Ζοοm» του WebTV του «Π» τις τάσεις που επικρατούν, τη δυναμική των κομμάτων όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, τις ενδεχόμενες συνεργασίες που θα γίνουν και κυρίως πώς οι «εκλογές» επηρεάζουν τους Ε/κ.

Αν και οι δημοσκοπήσεις στα κατεχόμενα αμφισβητούνται ανοικτά, αφού σχεδόν όλες βγάζουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα, εντούτοις συμφωνούν στην πρωτιά, την οποία καταλαμβάνει το δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός πως όλοι οι πολιτικοί χώροι, άλλοι λίγο, και άλλοι περισσότερο, μπαίνουν στη διαδικασία να συζητήσουν και άλλους τρόπους επιβίωσης της Τ/κ κοινότητας  πέραν της επανένωσης μέσω της λύσης, αλλά και της άμεσης προσάρτησης στην Τουρκία.

 


Επιστροφή
στην αρχή