Το κλίμα της Κύπρου αλλάζει και αποκτά τροπικά χαρακτηριστικά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο

Η Κύπρος άρχισε ήδη να βιώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ανέφερε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κλεάνθης Νικολαΐδης ανέφερε πως οι βροχές που παρατηρούνται αυτό το διάστημα, είναι αποτέλεσμα της θερμικής αστάθειας που παρατηρείται στην περιοχή τις απογευματινές ώρες. Είναι φαινόμενα πολύ τοπικά, που επηρεάζουν συγκεκριμένες περιοχές, με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Μένοικο: Κοινοτάρχης και χωριανοί απεγκλώβισαν βαν με τουρίστες

Πώς να προστατευτείτε από κεραυνούς

Παράλληλα, σημείωσε ότι λόγω της ορογραφίας της Κύπρου είναι εξαιρετικά δύσκολο να λεχθεί με βεβαιότητα σε ποια περιοχή θα σημειωθούν καταιγίδες.

«Ζούμε την κλιματική αλλαγή, είναι γεγονός. Το ότι οι θερμοκρασίες μας ψηλώνουν μέρα με τη μέρα, το ότι η βροχή κάθε χρόνο είναι λιγότερη, είναι γεγονός. Π.χ τον Μάιο είδαμε τον υδράργυρο να χτυπά 40άρια», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Έντονες βροχοπτώσεις σε Λακατάμια - Ανθούπολη -Απεγκλωβισμός οδηγών

Αντιμέτωπη με καύσωνες,ξηρασία και ασθένειες η Κύπρος

Αυξάνεται απειλητικά ο ρυθμός των καταιγίδων σκόνης στην Κύπρο

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε ακόμη ότι το κλίμα στην Κύπρο αυτή τη στιγμή, έχει τα χαρακτηριστικά του τροπικού κύκλου, όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός είναι καλός και από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα αναπτύσσονται καταιγίδες. Φυσικά, ανέφερε, στις χώρες με τροπικό κλίμα τα φαινόμενα είναι πολύ πιο έντονα.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης τα φαινόμενα αυτά είναι πολύ πιθανόν να παρατηρηθούν τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο.


Επιστροφή
στην αρχή