Το ΕΚ υποστηρίζει την απαγόρευση κι άλλων πλαστικών (Web TV)

WEB TV /Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Την απαγόρευση και άλλων πλαστικών προϊόντων μέχρι το 2021 υποστηρίζει το ΕΚ, δίδοντας χρόνο για ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την απαγόρευση κι άλλων πλαστικών στις χώρες-μέλη μέχρι το 2021. Συγκεκριμένα θα απαγορευτούν τα μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης, οι μπατονέτες, τα καλαμάκια, αποφασίστηκαν μέτρα μείωσης της χρήσης πλαστικών όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, καθώς και μέτρα τα οποία θα περιορίζουν τη βλάβη από τα φίλτρα τσιγάρων.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, θεωρεί πως πρόκειται για μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς η ανθρωπότητα έχει ήδη βιάσει τη φύση σε σημείο που τα πλαστικά καταλήγουν στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.

Όπως είπε, η ΕΕ δίνει εύλογο χρόνο για την ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων στη θέση αυτών τα οποία πρόκειται να απαγορευτούν πλήρως. Όπως ανέφερε, κάποια από τα προϊόντα θα απαγορευτούν πλήρως, κάποια μερικώς, ενώ για άλλα, θα δίνονται κίνητρα για τη μείωση της χρήσης τους, όπως γίνεται με τις πλαστικές σακούλες.

 

#ΗΕυρώπηΕίναιΤοΜέλλονΜας

#OurEuropeOurFuture


Επιστροφή
στην αρχή