Το αγροτικό ποδόσφαιρο προσφέρει και πρέπει να βοηθηθεί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Στα δύσκολα χρόνια, ήταν το αγροτικό ποδόσφαιρο που τροφοδοτούσε τις μεγάλες κατηγορίες ενώ μέχρι και σήμερα διατηρεί κοντά τη νεολαία

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Σαββάτου 7/7)

 

Ακούω πολλές φορές τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες των μικρών κοινοτήτων της Κύπρου κι απορώ πώς τα καταφέρνουν να διατηρούν ακόμα ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε διάφορες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μού τονίζουν με μεγάλο παράπονο ότι στη σημερινή εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο σε μια κοινότητα να διατηρείς ποδοσφαιρική ομάδα, κυρίως λόγω του οικονομικού.

Κανένας βασικά δεν νοιάζεται για το αγροτικό ποδόσφαιρο, εκτός βέβαια αν καταφέρεις να ανέβεις στη ΣΤΟΚ, οπόταν εκεί θα πάρεις κάποιες πενταροδεκάρες.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το αγροτικό είναι ό,τι καλύτερο μας έτυχε σε αυτό τον τόπο, όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Στα δύσκολα χρόνια, ήταν το αγροτικό ποδόσφαιρο που τροφοδοτούσε τις μεγάλες κατηγορίες, ενώ μέχρι και σήμερα το αγροτικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που διατηρεί κοντά τη νεολαία και της προσφέρει λύσεις για μια πιο υγιή ζωή σε αυτή τη ζούγκλα που ζούμε.

Ιδιαίτερα η ΚΟΠ θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα αυτό το ποδόσφαιρο και να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό κάθε χρόνο ώστε να αντέξει η αγροτιά και να μην το διαλύσουμε, γιατί θα είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα.

Και κάτι τελευταίο...

Δεξιές και αριστερές ομοσπονδίες, τέρμα και τελείωσε. Θα πρέπει τάχιστα να καταργηθούν και να στεγαστούν όλα τα σωματεία κάτω από μια αγροτική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, σε κάθε πόλη, για να διεκδικήσουν δυναμικά όσα δικαιούνται. Και το επαναλαμβάνω, τα σωματεία της αγροτιάς δικαιούνται πολύ περισσότερα από το τίποτα που λαμβάνουν σήμερα…


Επιστροφή
στην αρχή