Το 5G ευκαιρία προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Σε διεθνές επίπεδο οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας smart phones θα διπλασιαστούν μέχρι το 2021 και θα φθάσουν τα 6,3 δισ. από 3,2 δισ. σήμερα

 

Εξελίξεις που δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο κανένα τομέα, όχι μόνον της οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας μας, επιφέρουν οι τεχνολογικές αλλαγές στον τομέα των δικτύων των ψηφιακών τεχνολογιών και επικοινωνιών.

Μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Digital Economy της Infocom η υπεύθυνη στρατηγικής Mάρκετινγκ και Eπικοινωνίας Ericsson ΝΑ Ευρώπης Μαρία Μπούρα επισήμανε ότι σε διεθνές επίπεδο οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας smart phones θα διπλασιαστούν μέχρι το 2021 και θα φθάσουν τα 6,3 δισ. από 3,2 δισ. που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα η κίνηση δεδομένων θα δωδεκαπλασιαστεί με το video να κυριαρχεί στην κίνηση δεδομένων καθώς από 40%-50% περίπου που είναι σήμερα θα φθάσει το 70% το 2021.

Σήμερα το σύνολο όλων των διασυνδεδεμένων συσκευών είναι περίπου 15 δισ, ενώ το 2012 θα ξεπεράσει τα 28 δισ. εκ των οποίων τα 16 δισ. θα είναι Internet of Things (Διαδίκτυο Πραγμάτων).

Για τους λόγους αυτούς, είπε η κ. Μπούρα τα σημερινά δίκτυα δεν μπορούν να στηρίξουν την μεγάλη αυτή ανάπτυξη των ψηφιακών επικοινωνιών και είναι αναγκαία η υλοποίηση στην πράξη του 5G, της νέας γενιάς δικτύων κινητών επικοινωνιών, που θα εξασφαλίζουν ταχύτητες σύνδεσης σχεδόν real time στο διαδίκτυο και τη δυνατότητα να κατεβάσει κανείς τεράστιο όγκο δεδομένων

Στο πλαίσιο αυτό, η Ericsson απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ελλάδα, να προχωρήσουν άμεσα στην σύσταση μιας ομάδας εργασίας με αποκλειστικό σκοπό την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης 5G για την χώρα μας, το οποίο μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην προσέλκυση επενδύσεων σε σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για μια βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική.

 


Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεξικό: 66 οι νεκροί από την έκρηξη σε πετρελαιαγωγό

Πολίτης News, 19.01.2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προδρόμου: Ανεδαφικοί οι ισχυρισμοί του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Πολίτης News, 19.01.2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουρές και ταλαιπωρία στην αερογέφυρα Μ. Γειτονιάς

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, 19.01.2019

Επιστροφή
στην αρχή