Τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ συζήτησαν Αναστασιάδης - Τούσκ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τουσκ θα τοποθετηθεί επίσημα αύριο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αόζ ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τουσκ θα τοποθετηθεί επίσημα αύριο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο κ. Τουσκ "άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Σημειώνεται επίσης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 22:30 ώρα Κύπρου. 

Αύριο έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται επισήμως στην αντζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει αύριο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στην διάρκεια της συνόδου τους ευρωπαίους εταίρους για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις.

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει εντατικοποίηση των ευρωπαϊκών δράσεων για επίλυση της κρίσης.


Επιστροφή
στην αρχή