Τι συζήτησε με τον Wolff ο Wehrlein

AUTO /MOTORSPORTS
Ο Pascal Wehrlein αναφέρθηκε σε όσα του είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, μετά την αποχώρηση-έκπληξη του Nico Rosberg.

Ο Γερμανός πρωταθλητής του DTM το 2015 ήταν ένας εκ των υποψήφιων για την κενή θέση στη Mercedes. Ωστόσο, προτιμήθηκε ο Valtteri Bottas και ο λόγος ήταν απλός: η έλλειψη εμπειρίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, ο Wolff φάνηκε διστακτικός απέναντι στο ενδεχόμενο «προαγωγής», παρά το γεγονός ότι ο Wehrlein είναι μέλος της οικογένειας της Mercedes. «Αυτό είπε. Μία σεζόν μόνο δεν είναι αρκετή. Ήταν ξεκάθαρο,» είπε.

«Πιστεύω πως η Mercedes θέλει να έχει έναν έτοιμο, τέλειο οδηγό, που θα βρίσκεται στο όριο. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι στο όριο, λόγω εμπειρίας, κι αυτό είναι ξεκάθαρο.» Ωστόσο, επεσήμανε ότι αν του δινόταν αυτή η ευκαιρία, δεν θα την απέρριπτε: «Αν υπάρχει μία ευκαιρία, θα την αρπάξω. Δεν πιστεύω ότι ήταν κάτι τεράστιο. Φυσικά, με εμπειρία μόνο μίας χρονιάς δεν είναι στο όριό σου και θα κάνεις λάθη. Κάποιες φορές θα πάρεις τη λάθη απόφαση με το set-up και θα κάνεις μερικά λάθη. Είναι κάτι φυσικό, αν έχεις πέντε ή και παραπάνω χρόνια εμπειρία στην F1, τα λάθη θα είνα θα είναι λιγότερα από ότι με μία χρονιά.» Και ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει απογοητευμένος:

«Γνωρίζω ότι ήμουν ένας εκ των υποψήφιων, ένας εκ των πιθανών οδηγών, αλλά δεν εστίασα σε αυτό. Δεν λαμβάνω εγώ τις αποφάσεις, οπότε επικεντρώθηκα στην προπόνησή μου, να κάνω ό,τι μπορώ για τη φετινή σεζόν, και μετά να περιμένω μέχρι να παρθεί η απόφαση.»

Διαβάστε επίσης:

AUTO

Sauber-Honda από την επόμενη χρονιά

Πολίτης Auto, 22:11 (τελευταία ενημέρωση 22:11)

AUTO

Μεγάλη ανατροπή και νίκη για τον Neuville στην Αργεντινή

Πολίτης Auto, 20:28 (τελευταία ενημέρωση 20:28)

AUTO

Πρώτη νίκη στην καριέρα του Bottas

Πολίτης Auto, 20:19 (τελευταία ενημέρωση 20:19)

Επιστροφή
στην αρχή