Τι λένε οι εκπαιδευτικοί στο WebTv του «Π»

WEB TV /ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας όπου διαδήλωναν οι καθηγητές βρέθηκε και το WebTV του «Π». Δείτε τι δηλώνουν οι καθηγητές στην κάμερα του «Π».

Περισσότεροι από  3.000 εκπαιδευτικοί πορεύθηκαν από τα γραφεία της ΠΟΕΔ στην Αγλατζιά προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση τους για τα μέτρα που εξήγγειλε και ενέκρινε το Υπουργικό για την στελέχωση των σχολείων και τη μείωση των συνδικαλιστικών ωρών.

Στο πλευρό των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ βρέθηκαν βουλευτές αλλά και εκπαιδευτικοί – συνδικαλιστές που έφθασαν από την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι όλων των εκπαιδευτικών Τουρκοκυπριακών Οργανώσεων.

Αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι όπως ο Υπουργός Παιδείας αποσύρει τις εγκριθείσες από το Υπουργικό Συμβούλιο προτάσεις, και προχωρήσει  σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από μηδενική βάση .

Αποφασισμένοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί να μην προσέλθουν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο και να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον απεργία εάν και εφόσον  δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους. Τέλος αρκετοί εξ’ αυτών ζητούν μέχρι και παραίτηση του Κώστα Χαμπιαούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους - Ζητούν παραίτηση Χαμπιαούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με νέα στοιχεία για την Εκπαίδευση απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία

 

 

 


Επιστροφή
στην αρχή