Τι δήλωσαν την επομένη της πορείας οι πρωταγωνιστές της διελκυστίνδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Ερωτηθέντες εάν τα σχολεία θα ανοίξουν, ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ ανέφεραν ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τη σημερινή εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή.

Δεν θα αποσυρθούν ούτε θα αναβληθούν οι αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, επανέλαβε ο κ. Χαμπιαούρης στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, για να προσθέσει ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν αφορούν μόνο τη φετινή σχολική χρονιά με την λογική πως ο διάλογος θα συνεχιζόταν και θα γινόταν συνολικός εξορθολογισμός στην εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας ερωτηθείς επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, αφού το Υπουργείο έλαβε όλα τα μέτρα και έκανε όλες τις κινήσεις για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την πλευρά τους, σε δηλώσεις τους στον ΠΟΛΙΤΗ 107,6, τόσο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού όσο και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αφού αναφέρθηκαν στη μαζικότητα της χθεσινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και στα μηνύματα που στέλλει η μαζικότητα της για την αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κόσμου να συνεχίσουν τον αγώνα τους, επανέλαβαν ότι επιμένουν στη θέση τους για αναστολή ή απόσυρση των μέτρων της Κυβέρνησης και επιστροφή στο διάλογο από μηδενική βάση.

 

Διαβάστε επίσης:

Μαζικότατη υπήρξε η συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας

 

Ερωτηθέντες και οι δύο για το κατά πόσον τα σχολεία θα ανοίξουν, ανέφεραν ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από τη σημερινή εξέλιξη της συζήτησης της κοινής συνεδρίας των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εργασίας και Παιδείας και κατά πόσο θα υπάρξει μετατόπιση των θέσεων της Κυβέρνησης.

Σε ερώτηση εάν ζητούν την παραίτηση του Υπουργού ανέφεραν ότι δεν είναι δική τους απόφαση για το εάν θα αλλάξει ή όχι ο Υπουργός απλά αυτό που λένε είναι πως υπάρχει δυσκολία συνεννόησης και συνεργασίας με τον νυν υπουργό.


Επιστροφή
στην αρχή