Θύμωσαν Κοτζιάς και Κασουλίδης με τους δημοσιογράφους

BUZZLIFE /PEOPLE

Μάλλον αυθόρμητα, ο κ. Κοτζιάς θεάθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες να φεύγει από το Προεδρικό, με τον Ιωάννη Κασουλίδη να τον ακολουθεί

Το πρόγραμμά του άλλαξε την υστάτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος θα προέβαινε σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου χθες, αλλά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή αποφάσισε να τις κάνει στο υπουργείο Εξωτερικών μετά την συνάντηση που θα είχε με τον Ιωάννη Κασουλίδη. Κι αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι δεν σταματούσαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είχε προηγηθεί στο χώρο όπου ανέμεναν για δηλώσεις στο Προεδρικό.   

Η παρουσία του κ. Κοτζιά στο Εθνικό Συμβούλιο προκάλεσε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον με τα τηλεοπτικά ΜΜΕ να βρίσκονται σε ζωντανές μεταδώσεις την ώρα των δηλώσεων μετά τη λήξη του. Πρώτος στα μικρόφωνα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις. Πίσω από τον κ. Νεοφύτου, κάπου ενδιάμεσα στην πόρτα και την έξοδο του Προεδρικού, μπορούσε κανείς να διακρίνει τον Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Κύπριο ομόλογό του. Σε κάποια μάλιστα στιγμή, ο κ. Κασουλίδης πλησίασε τον κ. Νεοφύτου, κτυπώντας τον στον ώμο σε μια παρότρυνση να συντομεύει. Τα απανωτά όμως ερωτήματα των δημοσιογράφων, δεν του άφηναν άλλη επιλογή, παρά να συνεχίσει.

Μάλλον αυθόρμητα, ο κ. Κοτζιάς θεάθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες να φεύγει από το Προεδρικό, με τον Ιωάννη Κασουλίδη να τον ακολουθεί. Λίγα λεπτά αργότερα, ανακοινώθηκε στις ζωντανές μεταδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών, ότι θα προέβαινε δηλώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως και έγινε.

Και πάλι όμως οι ζωντανές μεταδόσεις από τα κανάλια έκαναν το θαύμα τους. Αφού ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει πρώτος ο Κύπριος ΥΠΕΞ να προβαίνει σε δηλώσεις ακούστηκε να λέει στους δημοσιογράφους με δεικτικό τρόπο: «Ήταν ανάγκη να κάνετε 100 ερωτήσεις;», προφανώς νομιζόμενος πως δεν ήταν ακόμα στον αέρα. Παλιά καραβάνα, ο Ιωάννης Κασουλίδης το χειρίστηκε στις επίσημες δηλώσεις του με χιούμορ, ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους που του έκαναν την τιμή να φιλοξενήσει τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο του.


Επιστροφή
στην αρχή