Θεσπέσιο πολίτικο γλυκό με μαστίχα

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο με υπέροχο άρωμα και γεύση. Φτιάχνεται εύκολα και αποτελεί μια ωραία επιλογή για να να ολοκληρώσετε ένα γεύμα ή δείπνο

Yλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

250 ml φρέσκο γάλα (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω να μην είναι σφιχτό το μείγμα)

1/2 κ.σ μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

λίγο τρίμμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι 
2 ½  φλ. τσαγιού ζάχαρη

2 φλ. τσαγιού νερό

Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ

600ml γάλα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το τρίμμα πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το μπέκιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα.

2. Αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. 

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου.

4. Βγάζουμε το γλυκό απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

5. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο-λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.

6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

7. Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο το γλυκό.

8. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Η συνταγή ανήκει στην κ. Αικατερίνη Εφέσογλου, με καταγωγή από την Πόλη.

Καλή επιτυχία.


Επιστροφή
στην αρχή