Θεωρητικά, ναι, είναι αήττητοι. Αλλά προσπαθήστε λίγο!

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Εάν θες να κάνεις απογραφή ηλιθίων σ’ αυτή τη χώρα, είναι το καλύτερο topic. Το ρίχνεις και εμφανίζονται από παντού. Σαν βλακομαγνήτης. Πανίσχυρος!

Όσοι διαβάσατε τη Στήλη χθες αλλά και όσοι δεν τη διαβάσατε αλλά παρακολουθήσατε την επικαιρότητα, θα το γνωρίζετε…

Μιλάω για το αισχρό εκείνο παραποιημένο tweet το οποίο αποδόθηκε στον Νίκο Τορναρίτη και ήταν φυσικά προϊόν φωτομοντάζ. Με το κείμενο: «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι παρόν στους εορτασμούς για τον βομβαρδισμό της Τυλληρίας. Δεν έχουμε μόνο εμείς ήρωες, λέμε όχι στον διχασμό». Γιατί κάνω και σήμερα αναφορά; Θα σας εξηγήσω.

Χθες είχα ομολογήσει πως οι υποψίες μου είχαν αρχικά στραφεί σ’ εκείνο το μπριγιάν το ΝικολοΔήΚΟ τον (Λ)Άθως Αντωνιάδη (άκλητο το πρώτο ναι, διότι το έχω καταχωρίσει μόνο έτσι…), κυρίως λόγω του θαυμάσιου εκείνου «να είναι παρόν στους εορτασμούς».

Το οποίο, αν και είναι 100% αιλλυνοικά του (Λ)Άθως, βγάζει μάτι. Για τον ίδιο λόγο.

Ύστερα όμως, κατάλαβα πως δεν ήταν και το παραδέχτηκα στον εαυτό μου αλλά και στους αναγνώστες με ντροπή. Πρώτον, διότι όπως εξήγησα, δεν είχε άλλα λάθη σε δύο ολόκληρες προτάσεις, δεύτερον, διότι ήταν αρκούντως πονηρό και άρα... δύσκολο και, τρίτον, διότι ο (Λ)Άθως εκείνη την ώρα τσακωνόταν (με τον Παμπορίδη) αλλού.

Το απόγευμα, ένας αναγνώστης με έβαλε στον πειρασμό και πάλι. Υποδεικνύοντάς μου ότι το λάθος δεν είναι ένα αλλά δύο αφού και το Τηλλυρία είναι λάθος εκεί. Και είναι! Και ένας άλλος έγραψε κάτι ακόμα που θα μπορούσε να ενισχύσει τις υποψίες μου: ότι οι χαρακτήρες του ψεύτικου tweet είναι… περισσότεροι από όσους επιτρέπει το twitter!

Πάλι μπήκε μέσα μου ο σατανάς, εν «Χριστώ» αδελφοί. Να σας το κρύψω; Όμως, τα καλοσκέφτηκα και αποφάσισα πως όχι! Πάλι έσφαλλα. Δεν ήταν ο (Λ)Άθως. Δύο μόνο λάθη σε δύο προτάσεις (Λ)Άθως, επίσης δεν ξανάγινε.

Για το δεύτερο, επίσης τον αθώωσα τον (Λ)Άθως. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Και επίσης δεν νομίζω να ξέρει πολλά για τους χαρακτήρες. Στο κόμμα του γενικά, η μόνη τους σχέση με τους χαρακτήρες είναι η δολοφονία τους.Διαχρονικά. Όσο κι αν είναι κάπως η απόδοση του καθιερωμένου πλέον και στα ελληνικά όρου, από το αγγλικό.

Χθες, επίσης, θα θυμάστε πως η Στήλη ασχολήθηκε και με την επική πατάτα του ελληνικού ΥΠΕΞ (και του όποιου ΥΠΕΞ) το οποίο –επί των ημερών Κοτζιά και τίποτα δεν είναι τυχαίο– εξέδωσε μια ανακοίνωση και όχι μόνο ισχυριζόταν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα (!) στην Κύπρο το 1964 αλλά επίσης πως ήταν και η πρώτη φορά που είχαν χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως.

Συμβαίνει κάτι απίστευτο στην Κύπρο. Ο Κοτζιάς λόγω της γενικότερης πολιτικής φαιδρότητας της περιπτώσεως έχει αγιοποιηθεί από τους εδώ ψεκασμένους οι οποίοι όχι μόνο αντιδρούν με λύσσα σε ό,τι αρνητικό γραφτεί για τον τύπο και για τη δημαγωγία του με το Κυπριακό αλλά σπεύδουν κιόλας να τον καλύψουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Έτσι, πολλοί, ακόμα και σοβαροφανείς περιπτώσεις, αποφάσισαν ότι αλλάζοντας τις διεθνείς συνθήκες θα περιλάβουν σε αυτές και τις ναπάλμ, προκειμένου να έχει δίκιο το ΥΠΕΞ Κοτζιά για την ανακοίνωση. Ήταν συγκλονιστικό, πραγματικά!

Ακόμη πιο απίστευτο όμως, είναι το πόσο εύκολα εξαγριώνονται όλοι αυτοί όταν θίξεις κάτι που θαυμάζουν. Ίσως διότι ένα τελευταίο μοναχικό και χλωρό ακόμη, κάπου στο χάος της κρανιακής κοιλότητας, φωνάζει για το φαιδρό του πράγματος και του κάθε πράγματος αλλά δεν εισακούεται.

Εάν θίξεις τον Κοτζιά ή τους πεις κάτι για ολόκληρη λ.χ. την ιστορία του 1964, που δεν ενδιαφέρονται ούτε και σηκώνουν να μάθουν διότι θα ζοριστούν πολύ και δεν αντέχουν, αρχίζουν τα γνωστά: ότι είσαι Τούρκος, ότι είσαι πράκτορας, ότι πρέπει να πληρώνεσαι από την Άγκυρα, να τα γράφεις στα τούρκικα ότι, ότι...

Εάν κάποιος θέλει να κάνει απογραφή των ηλιθίων σ’ αυτή τη χώρα, αυτό νομίζω πως είναι το topic για να την πετύχει καλύτερα. Το ρίχνεις και εμφανίζονται από παντού! Σαν βλακομαγνήτης ένα πράγμα.

Και χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω, λίγους δεν τους λες. Οι δε βρισιές είναι παραλλαγές των ιδίων 5-6 προκάτ και προβλέψιμων πλέον πραγμάτων. Η φύση τους άλλωστε δεν κρύβει ποτέ εκπλήξεις!

Βασικά ξεκινούν όλες από το «συμπέρασμα» ότι εσύ είσαι Τούρκος και μη πατριώτης επειδή εκείνοι θεωρούν τον εαυτό τους γκράντε Έλληνα και πατριώτη. Άρα, αφού εκείνοι θεωρούν ότι είναι έτσι και εσύ είσαι αλλιώς, εσύ είσαι προδότης. Λογικό δεν είναι;

Με τα δικά τους δεδομένα, σίγουρα. Το ανησυχητικό είναι ο αριθμός τους, η ευκολία με την οποία πιστεύουν όποιον τους πετάξει την όποια θεωρία συνωμοσίας και το όποιο σύνθημα τους επιβεβαιώνει την εικόνα που έχουν για το μυαλό τους (άλλωστε με αφετηρία αυτό είναι που τους δουλεύουν κάτι Κοτζιάδες διαχρονικά), όπως φυσικά και η άρνησή τους να διαβάσουν. Οι υπόλοιποι; Απλώς δεν πρέπει να σιωπούν. Δεν υπάρχει και κάτι άλλο ενάντια στην επιδημία της εποχής.

Να μην σιωπούν για να μην γίνει πανδημία σιγά - σιγά. Διότι έχει συμβεί αμέτρητες φορές στην Ιστορία. Τη δική μας επίσης!

Υστερόγραφο: Η Στήλη πάει διακοπές. Θα τα πούμε και πάλι σε δυο βδομάδες. Καλή ξεκούραση!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Ο Καντάφι, η εισβολή και η «κάσια» (για τη λευτεριά)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 20.06.2018

ΑΠΟΨΗ

Είμαστε Κοινωνία Ζωoφίλων; (Του Χριστόδουλου Μαυρουδή)

Πολίτης News, 19.06.2018

ΑΠΟΨΗ

Βόρεια Μακεδονία vs (νότιος) #Pellotopos

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 19.06.2018

Επιστροφή
στην αρχή