O... πύργος της Βαβέλ (τα δύο τρομερά ρεκόρ της Κυριακής)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA
Για πρώτη φορά ομάδα κατέβασε εντεκάδα ποδοσφαιριστών με έντεκα διαφορετικές εθνικότητες - Αγωνίστηκαν παίκτες από 20 χώρες σε έναν αγώνα!
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τρίτης 17/1)

 

Ο Ερμής ήταν η μία από τις τρεις ομάδες που είχαν χρησιμοποιήσει, σε τουλάχιστον μία αρχική τους εντεκάδα, ποδοσφαιριστές από δέκα διαφορετικές εθνικότητες, ωστόσο την Κυριακή «πέτυχε» κάτι πρωτόγνωρο, καθώς στον αγώνα με την Καρμιώτισσα έκανε το… απόλυτο, ξεκινώντας τον αγώνα με παίκτες που κατάγονται από έντεκα διαφορετικές χώρες!

Πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο φαινόμενο, που μετά από έρευνα που διενεργήσαμε, ανακαλύψαμε πως παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, αν και η ομάδα της Αραδίππου πλησίασε να το κάνει πολλές φορές νωρίτερα στη σεζόν, αλλά είτε λόγω δύο Κύπριων παικτών είτε των δύο Ρουμάνων της (Μπενγκά - Σίργκι) έμενε στις δέκα εθνικότητες.

Συγκεκριμένα, ο Ερμής στο προχθεσινό παιχνίδι χρησιμοποίησε τους εξής έντεκα παίκτες με διαφορετική χώρα καταγωγής: Νουρντινόφσκι (Σκόπια), Χριστόφ (Βουλγαρία), Μπενγκά (Ρουμανία), Χριστοφή (Κύπρος), Ντε Βρίσε (Βέλγιο), Μπάουμαν (Ολλανδία), Μαϊσουράτζε (Γεωργία), Μαρτίνιουκ (Ουκρανία), Παγές (Ισπανία), Ντα Σίλβα (Μαυριτανία), Ντε Μέλο (Βραζιλία).

10 απέναντι σε 10

Πέραν του… απόλυτου ρεκόρ που πέτυχε την Κυριακή στον αγώνα με την Καρμιώτισσα, ο Ερμής είχε χρησιμοποιήσει στην εντεκάδα του ποδοσφαιριστές από δέκα διαφορετικές εθνικότητες σε δέκα από τους προηγούμενους 18 αγώνες του, καθιστώντας σαφές πως αποτελεί, με διαφορά, την πιο πολυεθνική ομάδα του πρωταθλήματος! Εντεκάδες με παίκτες από δέκα διαφορετικές χώρες καταγωγής χρησιμοποίησαν πάντως ακόμη δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τη Νέα Σαλαμίνα, που το έπραξε σε τέσσερις αγώνες της, και την ΑΕΛ που το έκανε μία φορά. Μάλιστα, υπήρξαν δύο αγώνες στους οποίους αμφότερες οι διαγωνιζόμενες ομάδες χρησιμοποίησαν στην εντεκάδα τους παίκτες από δέκα χώρες. Πρόκειται για το Ερμής - Νέα Σαλαμίνα (9η αγωνιστική) και το Ερμής - ΑΕΛ (13η αγωνιστική).

20 χώρες σε έναν αγώνα!

Το γεγονός πως στην αρχική εντεκάδα του Ερμή στον αγώνα με την Καρμιώτισσα εκπροσωπούνταν έντεκα χώρες είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ που σημειώθηκε στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής. Αυτό γιατί, με τη συμβολή της ομάδας των Πολεμιδιών, σημειώθηκε ρεκόρ και στον συνολικό αριθμό των εθνικοτήτων, μιας και τον αγώνα ξεκίνησαν ποδοσφαιριστές με καταγωγή από 19 διαφορετικές χώρες, που με τις αλλαγές έγιναν 20!

Όπως είπαμε, στην αρχική εντεκάδα του Ερμή υπήρχαν παίκτες από 11 εθνικότητες. Σε αυτήν της Καρμιώτισσας υπήρχαν 9 εθνικότητες, καθώς υπήρχε ένα ζευγάρι Κυπρίων (Βαττής, Γουίλερ) και ένα ζευγάρι Ελλαδιτών (Ταραλίδης, Σάλιακας). Οι άλλοι επτά παίκτες προέρχονται από ξεχωριστές χώρες: Ντραγκόγεβιτς (Μαυροβούνιο), Αντάμοβιτς (Σερβία), Μπάρμπαρο (Αργεντινή), Λογκόμπε (Δημοκρατία του Κονγκό), Μανογιάν (Αρμενία), Όρντος (Τσεχία), Πόλιανετς (Σλοβενία). Στις εντεκάδες των δύο ομάδων υπήρχε μόλις μία κοινή χώρα καταγωγής παίκτη (Κύπρος), επομένως αυτό σημαίνει πως την αναμέτρηση ξεκίνησαν ποδοσφαιριστές 19 διαφορετικών εθνικοτήτων (11+9-1). Ωστόσο, από τους παίκτες που μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή, ο ένας είχε… νέα εθνικότητα, κάτι που ανέβασε τον συνολικό αριθμό στο 20! Πρόκειται για τον Γάλλο Γκραντίν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ερμή.

Πλησίασαν το παγκόσμιο ρεκόρ!

Το συγκεκριμένο… επίτευγμα στο προχθεσινό παιχνίδι στο «Α. Παπαδόπουλος» μας κίνησε την περιέργεια και ψάξαμε να δούμε αν αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, και αν όχι, ποιος αγώνας έχει τη σχετική «πρωτιά». Ανακαλύψαμε ένα παιχνίδι του 2011 (23/1) στην Πρέμιερ Λιγκ ανάμεσα σε Μπλάκμπερν και Γουέστ Μπρομ, στο οποίο, μαζί με τις αλλαγές, χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο ομάδες ποδοσφαιριστές από 22 διαφορετικές εθνικότητες. Αριθμός που μάλλον θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, μιας και όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε αγώνα με μεγαλύτερο αριθμό. Ερμής και Καρμιώτισσα το πλησίασαν αρκετά, και αν η ομάδα της Αραδίππου συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, ίσως σε κάποιο αγώνα της, εφόσον… βοηθηθεί κι απ’ τον αντίπαλο, να φτάσει ή να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ!

Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ, Απόλλων

Το ρεκόρ αγώνα με ποδοσφαιριστές από τις περισσότερες διαφορετικές εθνικότητες ανήκε ήδη σε Ερμή και Καρμιώτισσα, πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση της Κυριακής, καθώς στο παιχνίδι τους για τον πρώτο γύρο χρησιμοποίησαν συνολικά στις εντεκάδες του παίκτες με 17 διαφορετικές χώρες καταγωγής, ενώ με τις αλλαγές ο αριθμός έφτασε στις 18 χώρες. Ο συγκεκριμένος αριθμός, μετά από αλλαγές, σημειώθηκε σε άλλους τρεις αγώνες, όπου επίσης κοινός παρονομαστής είναι η ομάδα της Αραδίππου. Ήταν οι εντός έδρας αγώνες του Ερμή με Νέα Σαλαμίνα, ΑΕΛ και Απόλλωνα, όπου ξεκίνησαν τον αγώνα ποδοσφαιριστές από 16 διαφορετικές εθνικότητες και με τις αλλαγές έγιναν 18.

Όταν οι 10 έγιναν 11

Σε τέσσερις από τους δέκα αγώνες στους οποίους ο Ερμής ξεκίνησε με ποδοσφαιριστές 10 διαφορετικών εθνικοτήτων βρέθηκε σε κάποιο σημείο του αγώνα, έπειτα από αλλαγή, να αγωνίζεται με ποδοσφαιριστές 11 διαφορετικών εθνικοτήτων.­ Και στις τέσσερις αυτές αναμετρήσεις ο Νίκος Παναγιώτου ξεκίνησε με δύο Κύπριους, ενώ οι υπόλοιποι εννέα παίκτες κατάγονταν από διαφορετικές χώρες.

Στο 15ο λεπτό του αγώνα με την Ανόρθωση (23/10) αποχώρησε ο Αλεξίου για να περάσει στη θέση του ο Χόι, κι έτσι το Κουρασάο έγινε η 11η χώρα που είχε εκπρόσωπο στην εντεκάδα (όχι την αρχική) του Ερμή. Στις 21/12 και στον αγώνα με την Αναγέννηση ήταν ο Λίλλης που βγήκε αλλαγή (34’), με τον Ολλανδό Μπάουμαν να περνά στη θέση του και τον Ερμή να «πετυχαίνει» για δεύτερη φορά στη σεζόν το… απόλυτο (11/11) των εθνικοτήτων. Τις άλλες δύο φορές είχαμε τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον Αλεξίου να παραχωρεί τη θέση του στον Μαυριτανό Ντα Σίλβα, τόσο στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ (4/12) όσο και σε αυτόν με τη Δόξα (4/1), στο 20ό και 44ο λεπτό αντίστοιχα.

Έπιασε… 13άρι!

Ο αγώνας του Ερμή με την Αναγέννηση, πέραν του ότι είναι ένας εξ αυτών στους οποίους παρατηρήθηκε το φαινόμενο να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε μια ομάδα ποδοσφαιριστές 11 διαφορετικών εθνικοτήτων, είχε και κάτι άλλο -πολύ- αξιοσημείωτο. Ήταν ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής αγώνας του πρωταθλήματος στον οποίο μια ομάδα χρησιμοποίησε συνολικά ποδοσφαιριστές 13 εθνικοτήτων!

Η ομάδα της Αραδίππου ξεκίνησε, όπως αναφέραμε, τον συγκεκριμένο αγώνα με παίκτες από 10 διαφορετικές χώρες και οι αλλαγές που έγιναν από τον Παναγιώτου επεφύλασσαν αυτό το ιδιαίτερο στατιστικό, που αποτελεί ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα. Μπάουμαν (Ολλανδία), Αρτάμπε (Ισπανία) και Άλμπα (Αργεντινή) ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές που πέρασαν ως αλλαγή στο παιχνίδι στο οποίο ο Ερμής χρησιμοποίησε συνολικά παίκτες από 13 χώρες. Δείτε και τους παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα καθώς και τις χώρες καταγωγής τους: Χριστοφή - Λίλλης (Κύπρος), Νουρεντινόφσκι (Σκόπια), Μπενγκά (Ρουμανία), Ντα Σίλβα (Κουρασάο), Ντε Βρίσε (Βέλγιο), Χριστόφ (Βουλγαρία), Μαϊσουράτζε (Γεωργία), Μαρτίνιουκ (Ουκρανία), Μασίνουα (Ζιμπάμπουε), Ντε Μέλο (Βραζιλία).

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τοίχος η άμυνα της Πορτογαλίας και νέο σοκ για Ιταλία (vids)

Πολίτης Sports, 17.11.2018

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ώρα... αποδείξεων για τους «αιώνιους»

Πολίτης Sports, 17.11.2018

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολύμπια(δα) ψυχραιμία και... 3η θέση

Πολίτης Sports, 17.11.2018

Επιστροφή
στην αρχή