Θέλει τον χρόνο του ο Γκαζτανάγια στην ΑΕΛ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA

Ο Ισπανός ανασταλτικός μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, θα χρειαστεί μερικές μέρες για να είναι απολύτως έτοιμος.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»

 της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση Τετάρτης 22/8)

Ο Γιον Γκαζτανάγια βρίσκεται εδώ και μερικά 24ωρα στην Κύπρο, μιας και ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την ΑΕΛ, και... τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Ισπανός μέσος ήρθε για να «γεμίσει» το κενό που έχει αφήσει ο Μάρκο Σοάρες με τη μεταγραφή του στη Φεϊρένσε. Ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων Ντούσαν Κέρκεζ πιστεύει στην αξία και κλάση του Γκαζτανάγια.

Εντούτοις, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί κάποια πίστωση χρόνου για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Σίγουρα μέχρι πρόσφατα έκανε προπονήσεις με τη Ρεάλ Γιούνιον και βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό φυσικής κατάστασης, κάτι που βοηθά και τον παίκτη αλλά και άπαντες στην ΑΕΛ για να μπορέσουν να δουλέψουν περαιτέρω μαζί του, ώστε να εμπεδώσει και τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Ντούσαν Κέρκεζ. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά βγαίνει εκτός της πατρίδας του είναι μία ιδιαιτερότητα που πρέπει να προσμετρηθεί για τη διαχείρισή του. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν παίκτες από την Ισπανία και αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί το συντομότερο δυνατό στο γαλαζοκίτρινο περιβάλλον.

Όπως και να έχει, πάντως, ο Ισπανός ανασταλτικός μέσος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, θα χρειαστεί μερικές μέρες για να είναι απολύτως έτοιμος και να βρίσκεται στη διάθεση του Ντούσαν Κέρκεζ. Πιθανό σενάριο είναι να είναι απολύτως έτοιμος από την 3η αγωνιστική και έπειτα. Δηλαδή, δύσκολο έως απίθανο φαντάζει το σενάριο να είναι στις αρχικές επιλογές του Ντούσαν Κέρκεζ για τα δύο πρώτα παιχνίδια του νέου πρωταθλήματος με Ερμή εκτός έδρας και Δόξα στο Τσίρειο. Με δεδομένο ότι θα ακολουθήσει διακοπή, τότε θα έχει ευκαιρία ο Γκαζτανάγια από το εκτός έδρας ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με την Ανόρθωση να είναι στη διάθεση Ντούσαν Κέρκεζ με ικανοποιητικό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.


Επιστροφή
στην αρχή