«Θα σας κάψουμε ζωντανούς» - Απειλές κατά του «Π»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Άμεσα κινήθηκαν ο υπουργός άμυνας, ο αρχηγός της Αστυνομίας και η ΕΣΚ. Η υπόθεση προβληματίζει λόγω της ιδιότητας του νεαρού που είναι ΣΥΟΠ στην ΕΦ

Η καταγραφή της Ιστορίας φαίνεται πως πέφτει «πολύ βαριά» σε ορισμένους και στην αδυναμία τους να βρουν λόγους που να δικαιολογούν εγκλήματα απειλούν με διάπραξη νέων. Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν και οι απειλές που δέχθηκε με μήνυμα στη σελίδα του στο facebook o «Π», με αφορμή ένα ρεπορτάζ που αφορούσε δολοφονία Τ/Κ στην Πύλα το 1964 και δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ένα μέρος της μεγάλης έρευνας που κάνει ο «Π» για τα εγκλήματα εναντίον Ε/Κ και Τ/Κ την περίοδο 1963-1974.

Θα σας κάψουμε ζωντανούς

Την Κυριακή στη σελίδα μηνυμάτων του «Π» λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα από τον λογαριασμό ενός ΣΥΟΠ της ΕΦ με το όνομα Χ.Ζ. Έγραφε: «Εκάμαμε τους τζιαι εμείς πολλά δε τζικάτω στον πολίτη ρε σκατοναιναικιδες;Α;εκάμαμε τους τζιαι εμείς πολλά;;εννα σας κάψουμε ζωντανούς....εννα ερτει τζιαι εσάς η ώρα σας...κοντέφκει....προσέχετε τι γράφετε για τους μεγαλύτερους φονιάδες των οικογενειών μας....ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ... προσέχετε όταν γράφεται ότι ακόμα κυκλοφορούν έξω αυτοί που τους σκότωσαν.... Κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν και θα κυκλοφορήσουν και άλλοι σε περίπτωση λύσης Δ.Δ.Ο».

Ανακρίσεις

Ο «Π» κατήγγειλε τις απειλές και υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, τον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, τον υπαρχηγό Κύπρο Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της ΕΣΚ Γιώργο Φράγκο. Ο υπ. Άμυνας ζήτησε το συμβόλαιο του συγκεκριμένου ΣΥΟΠ για να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανακριτές της Αστυνομίας λάμβαναν καταθέσεις. Αναζητήθηκε και ο ΣΥΟΠ του 2016, Χ. Ζ, με σκοπό να ανακριθεί και να ελεγχθούν οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές και το κινητό του τηλέφωνο από το οποίο εστάλη το απειλητικό μήνυμα.

Συγγνώμη αλλά ήταν «άλλος»

Χθες το απόγευμα και αφού βεβαίως είχε επιληφθεί της κατάστασης το ΓΕΕΦ και η Αστυνομία, από τον λογαριασμό του ΣΥΟΠ, εστάλη νέο μήνυμα στη σελίδα του «Π» στο οποίο αναφερόταν: «Κύριοι της εφημερίδας ’Πολίτης’ ζητώ συγγνώμη για όσα γράφτηκαν εις βάρος της ιστοσελίδας σας για ένα συγκεκριμένο άρθρο... Το κείμενο γράφτηκε από κάποιο άτομο στη δουλειά μου και ενώ είχα ανοικτό το fb στο κινητό και πληροφορήθηκα για τα πιο πάνω από το ίδιο άτομο σήμερα.... Ζητώ ξανά και επίσημα συγγνώμη σαν Χαράλαμπος Ζήνωνος, όσο για το κείμενο που δεν με εκπροσωπεί, αλλά και για τον χαρακτήρα του κειμένου που δεν μοιάζει καθόλου στον χαρακτήρα μου.... Ευχαριστώ εκ τω προτέρων για την κατανόηση...».

Προφανώς αν είναι έτσι τα πράγματα θα πρέπει να αναφέρει στην υπηρεσία του και στους ανακριτές ποιο ήταν αυτό το «άλλο άτομο» που πήρε το κινητό του και έστελνε απειλητικά μηνύματα. Ωστόσο η σελίδα του ΣΥΟΠ στο facebook βρίθει απειλών κατά διαφόρων για κρεμάλες και πετροβολισμούς


Επιστροφή
στην αρχή