Θα κερδίσουν ο δόλος και η πλαστογραφία

ΑΠΟΨΗ /ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Η Τουρκία, που άνοιξε πανιά προς το σκοτάδι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ερντογάν, τώρα βρίσκεται προ των πυλών ενός πιο πυκνού σκοταδιού.

Μήπως μου προκαλούν αγωνία οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου; Δεν μου προκαλούν. Παρά ταύτα, περιμένω με ενδιαφέρον την 24η Ιουνίου. Τουλάχιστον για να δω τι θα γίνει μετά. Θα ξεσπάσει ξεσηκωμός; Θα χυθεί αίμα; Ή μήπως θα δεχτούν όλοι ήρεμα το αποτέλεσμα αυτό, θα κλειστούν στα σπίτια τους και θα περιμένουν τι θα συμβεί; Νομίζω ότι μετά τις 24 Ιουνίου τα πάντα θα είναι διαφορετικά από σήμερα. Αλλά ελάτε πρώτα να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.


Αυτές είναι για μένα εκλογές που τέλειωσαν πριν αρχίσουν. Δεν υπάρχει χαμένος! Κέρδισαν και οι δύο πλευρές. Τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και οι αντίπαλοί του. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει το εξής: Αν διεξαχθούν δημοκρατικές εκλογές χωρίς δόλο, θα κερδίσει σίγουρα η αντιπολίτευση. Αλλά επειδή θα διεξαχθούν εκλογές γεμάτες δόλο και πλαστογραφία, θα κερδίσει ο Ερντογάν! Μόνο με έναν τρόπο μπορεί να χάσει αυτές τις εκλογές ο Ερντογάν. Αν τον προδώσουν οι άνθρωποι στους οποίους ανέθεσε το καθήκον να χρησιμοποιήσουν δόλο και πλαστογραφία. Αν δεν τον ακούσουν οι ομάδες προστασίας, οι υπεύθυνοι των καλπών και, το σημαντικότερο, τα μέλη του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου. Και δεν είναι και εύκολο να μπορέσουν να το κάνουν αυτό. Πρέπει να κτίσουν συμμαχίες μεταξύ τους. Πρέπει να ενεργήσουν όλοι μαζί. Όποιοι ενεργήσουν μόνοι τους θα πάρουν μεγάλο ρίσκο. Δεν γίνεται αν ο ένας εκτελέσει την εντολή και ο άλλος δεν την εκτελέσει. Μετά τη νίκη του Ερντογάν, θα είναι πολύ ισχυρή η οργή του εναντίον τους! Ναι. Δεν ανατράπηκε ποτέ στην ιστορία με εκλογές κανένας δικτάτορας όπως ο Ερντογάν. Ούτε ο Ερντογάν θα ανατραπεί. Αν ανατραπεί, αυτό θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη για μένα.


Η Τουρκία, που άνοιξε πανιά προς το σκοτάδι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ερντογάν, τώρα βρίσκεται προ των πυλών ενός πιο πυκνού σκοταδιού. Ο Ερντογάν, όπως έκανε και το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, θα βγει και το βράδυ της 24ης Ιουνίου στο μπαλκόνι και θα πει ότι «τώρα είναι πολύ αργά, όποιος πήρε το άλογο πέρασε το Σκούταρι». Όμως, εκείνος δεν ξέρει να καβαλάει καν το άλογο. Μια φορά το δοκίμασε και σωριάστηκε στο έδαφος. Όταν εκείνοι οι καλοί άνθρωποι ανέβηκαν σε εκείνα τα ωραία άλογα και έφυγαν, εκείνος δεν μπόρεσε και έμεινε πάνω στο κεφάλι μας! Και λέω έμεινε πάνω στο κεφάλι μας, διότι θεωρείται και δικός μας πρόεδρος στην Κύπρο. Πώς είχε φωνάξει κάποιος από την Αλεξανδρέττα μπροστά στον πρόεδρο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επέδειξε το θάρρος να βγει από τη βουλή κατά τη διάρκεια της επίθεσης λιντσαρίσματος που έγινε εναντίον της εφημερίδας μας «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου και να αναμιχθεί με τον φανατικό όχλο; «Εσύ δεν είσαι δικός μας πρόεδρος. Δεν σε αναγνωρίζουμε, δικός μας πρόεδρος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Ο Ακιντζί είχε σωθεί με δυσκολία από τα χέρια εκείνων που επιχείρησαν να μας λιντσάρουν.


Η Τουρκία έχει μετατραπεί προ πολλού σε ανοιχτή φυλακή. Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή για το τίποτα εδώ και χρόνια. Καθηγητές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, εκλεγέντες βουλευτές, δήμαρχοι, φοιτητές. Όσοι βρίσκονται έξω φοβούνται. Διότι μπορεί να συλληφθούν και να φυλακιστούν για την πιο απλή, την πιο συνήθη ομιλία και ενέργεια. Τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια, ο στρατός, η αστυνομία και επιπλέον ειδικές ομάδες πολιτών τις οποίες εξόπλισε. Όλοι βρίσκονται στα χέρια του. Μήπως κάποιος που μάζεψε τόση ισχύ στα χέρια του μπορεί να χάσει τις εκλογές; Θα κάνει να μετανιώσουν πικρά όσοι τώρα έχουν ξεθαρρέψει λίγο εναντίον του μέσα στο προεκλογικό κλίμα. Θα εκδικηθεί. Διότι είναι πολύ εκδικητικός. Ακόμα και στον Μουχαρέμ Ιντζέ μπορεί να φορτώσει την κατηγορία ότι είναι οπαδός του Φετχουλάχ Γκιουλέν ή κάποιαν άλλη συκοφαντία και να τον χώσει στη φυλακή και αυτόν!
Υπάρχουν και οι εξής προβλέψεις σε σχέση με αυτές τις εκλογές. Ο Ταγίπ Ερντογάν, λέει, θα κάνει την πονηριά να πάρει την προεδρία της Δημοκρατίας και να αφήσει το Κοινοβούλιο στην αντιπολίτευση. Γιατί; Για να τους καταστήσει υπεύθυνους για την κακή οικονομική πορεία της χώρας, την υποτίμηση της τουρκικής λίρας και κάθε είδους αρνητικές εξελίξεις. Για να πει «κοιτάξτε, δεν ήταν έτσι τα πράγματα κατά τη δική μας περίοδο». Και για να πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές αφού τους συκοφαντήσει καλά-καλά στα μάτια του λαού. Είναι και αυτή μια υπόθεση. Αλλά είναι πιθανή. Ουσιαστικά, σε μιαν προεδρία εξοπλισμένη με εξουσίες σουλτανάτου δεν χρειάζεται και πολύ το Κοινοβούλιο. Αφού ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις αποφάσεις που επιθυμεί, τι διαφορά κάνει είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει το Κοινοβούλιο;
Ο Ερντογάν, ο οποίος ακολουθεί μια επιθετική και κατακτητική εξωτερική πολιτική, είναι πολύ επικίνδυνος και για τις γειτονικές χώρες, όχι μόνο για την Τουρκία. Ιδού και η κατοχή στο Αφρίν μετά την Κύπρο. Και τα σχέδια που κάνουν για να εξαπλώσουν την κατοχή τους ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει και πολύ αντιληπτό στο νότιο τμήμα της Κύπρου. Οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί παρακαλούν να κερδίσει ο Ερντογάν κοιτάζοντας τις ασυνάρτητες δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν οι αντίπαλοί του. Φαίνεται πως ξέχασαν τι τραγωδία έφερε στην Κύπρο η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα. Δεν ξέρουν ότι όποιος ξαπλώνει με έναν φασίστα ξυπνάει νεκρός. Οι δικτάτορες χρειάζονται πάντα να κρατάνε ζωντανό το «εθνικό πνεύμα» και γι’ αυτό να κάνουν πολέμους προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν το σουλτανάτο τους. Ο μεγαλύτερός τους εχθρός είναι η ειρήνη. Νομίζετε ότι μετά τις 24 Ιουνίου θα βρείτε δίπλα σας ένα περιστέρι; Τον δεινόσαυρο κοιτάξτε, τον δεινόσαυρο!

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Από τις μεγάλες αγάπες γεννιούνται τα μεγάλα μίση

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 17:38 (τελευταία ενημέρωση 17:38)

ΑΠΟΨΗ

Θα μας πείσει άραγε η διοίκηση της cyta;

ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ, 15:04 (τελευταία ενημέρωση 15:04)

ΑΠΟΨΗ

Στέκεσαι μακριά και φωνάζεις: «κλείστε τα οδοφράγματα»

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, 09:30 (τελευταία ενημέρωση 09:30)

Επιστροφή
στην αρχή