Θα ήθελα πολύ να δω τα προϊόντα μας στην Κύπρο ή στην Ελλάδα

BUZZLIFE /FASHION
Ο Robert Ettinger μιλά αποκλειστικά στον «Πολίτη» - Τα προϊόντα Ettinger είναι χειροποίητα και αποκλειστικά φτιαγμένα από δέρμα.

 

Κύριε Ettinger, το brand Ettinger είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε απ? τον παππού σας τη δεκαετία του 1930, συνέχισε με τον πατέρα σας και τώρα διευθύνεται από εσάς. Μιλήστε μας παρακαλώ για την ιστορία του brand. Το brand πράγματι ξεκίνησε απ? τον παππού μου. Άρχισε δε πραγματικά να μεγαλώνει τα τελευταία 20 χρόνια όταν λάβαμε το Royal Warrant απ? τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Το Royal Warrant απονέμεται σε brands που συστηματικά προμηθεύουν με προϊόντα τους τον πρίγκιπα της Ουαλίας για τουλάχιστον 5 χρόνια. Αποτέλεσε λοιπόν αυτό μια απόδειξη εμπιστοσύνης, καθώς και την αφετηρία ώστε να επιδιώξουμε επιπλέον ανάπτυξη, αλλά και διεθνή επέκταση του brand. Πράγματι, την τελευταία εικοσαετία και ιδίως την τελευταία δεκαετία το brand όντως μεγάλωσε, με πωλήσεις σήμερα σε 35 χώρες ανά το παγκόσμιο.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand Ettinger;

Η φιλοσοφία μας, πιστεύω, στηρίζεται στην εξαιρετική ικανότητα και δεξιοτεχνία που έχουμε και δεν θέλουμε να χάσουμε. Κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας στην Αγγλία, στο εργοστάσιό μας έξω απ? το Birmingham και επιθυμούμε να μεγαλώσουμε εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους ώστε να φτιάχνουν όμορφα δερμάτινα προϊόντα. Δεν συμβιβαζόμαστε όσον αφορά την ποιότητα. Αγοράζουμε τα καλύτερα υλικά για να φτιάχνουμε τα καλύτερα προϊόντα! Χωρίς τα καλύτερα υλικά, δεν μπορείς να έχεις και τα καλύτερα προϊόντα!

Επιστρέφοντας στο Royal Warrant, στο 1996, πώς αυτό βοήθησε στην ανάπτυξη και επέκταση της επιχείρησής σας;

Έχοντας το Royal Warrant, σου επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσεις στα προϊόντα, τη συσκευασία και τη διαφήμιση. Όπως είπα προηγουμένως, το Royal Warrant αποτελεί για τον κόσμο αποδεικτικό ποιότητας και εμπιστοσύνης. Διαπιστώνουμε λοιπόν για παράδειγμα μέσω της ιστοσελίδας μας, την οποία έχουμε 7 χρόνια τώρα, ότι δεχόμαστε παραγγελίες απ? όλο τον κόσμο, από ανθρώπους που πιθανότατα δεν μας γνώριζαν ως brand, αλλά αναγνωρίζουν το Royal Warrant και ξέρουν ότι θα παραλάβουν υψηλής ποιότητας αλλά και όμορφα φτιαγμένα προϊόντα.

Τα προϊόντα Ettinger είναι χειροποίητα και αποκλειστικά φτιαγμένα από δέρμα. Μπορείτε να μας περιγράψετε τη διαδικασία κατασκευής τους; Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τον τρόπο κατασκευής τους μοναδικό;

Αφού έχουμε εξασφαλίσει τα καλύτερα "συστατικά", τα καλύτερα δέρματα, τα καλύτερα zips κλπ., χρησιμοποιούμε μηχανές μόνο σε πολύ λίγα στάδια, στην αρχή της διαδικασίας για να κόψουμε τα δέρματα και στο τέλος για το ράψιμο. 85% της κατασκευής των δερμάτινων προϊόντων μας γίνεται στο χέρι και πρόκειται για δουλειά που η μηχανή δεν μπορεί να την κάνει. Είναι εδώ που φαίνονται οι δεξιότητες. Εδώ ξεχωρίζουν οι άνθρωποί μας που φτιάχνουν δερμάτινα προϊόντα για 83 χρόνια τώρα και η μοναδικότητα της δουλειά τους φαίνεται στο τελείωμα και την ποιότητα των προϊόντων μας.

Πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του δέρματος για τη δημιουργία των προϊόντων σας;

Το δέρμα είναι εξαιρετικής σημασίας. Πρέπει να είναι όμορφα επεξεργασμένο, ωραίου χρώματος και να αποδίδει τη σωστή αίσθηση στην αφή. Συνεπώς, το ότι χρησιμοποιούμε τα καλύτερα δέρματα είναι ακριβό. Πολύ συχνά, δε, πάμε στο βυρσοδεψείο και διαλέγουμε τα δέρματα προτού καν τελειώσει η επεξεργασία τους, προτού καν να έχουν χρώμα, μιας κι απ' την αρχή της επεξεργασίας του δέρματος μπορεί κανείς να καταλάβει την ποιότητα. Γι? αυτόν ακριβώς τον λόγο, συχνά αφιερώνουμε πολλές μέρες ώστε να διαλέξουμε τα δέρματα, ένα προς ένα, έως ότου καταλήξουμε στα καλύτερα για τα προϊόντα μας.

Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά των προϊόντων σας από άλλα παρόμοια luxury leather brands;

Τα προϊόντα μας, θα έλεγα, έχουν πολύ τυπικό αγγλικό look. Εννοώ, στην Ιταλία, σκέφτονται πολύ λεπτά και επίπεδα. Στην Αγγλία, νομίζω, έχει να κάνει με το κλίμα (γέλια)? Η Αγγλία δεν είναι κάτι όπως η νότιος Γαλλία ή η Ισπανία. Τα προϊόντα μας είναι κομψά, με πιο στιβαρό αλλά ωραίο finish, και πιθανώς διαρκούν λίγο παραπάνω. Επίσης τα χρώματα των προϊόντων μας είναι λίγο διαφορετικά και ξεχωριστά. Στα πρότυπα προϊόντα μας, δε, η ποιότητα του δέρματος είναι πραγματικά μοναδική. Κι αυτό λόγω του ότι η επεξεργασία που έχουν υποστεί είναι αυτή που ακολουθείται για την παρασκευή των σελών των αλόγων, χωρίς δηλαδή καθόλου χημικά ώστε να μην προκαλείται ζημιά στο άλογο λόγω της συνεχούς τριβής. Αυτό είναι κάτι πολύ μοναδικό, πολύ βρετανικό και κανείς άλλος δεν το κάνει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για το brand; Θα δούμε Ettinger products σε επιλεγμένα καταστήματα στην Κύπρο ή στην Ελλάδα;

Για την ώρα, επεκτεινόμαστε στην Αμερική, στη Νέα Υόρκη, και στη Μέση Ανατολή. Θα ήθελα πολύ να δω τα προϊόντα μας στην Κύπρο ή στην Ελλάδα! Θα είναι και ένα κίνητρο για να έρχομαι πιο συχνά (γέλια)! Για την ώρα όχι, αλλά συνεχώς ψάχνουμε για retailers σ' άλλες χώρες. Όσο μας βλέπουν προς τα έξω, τόσο πιο πολύ μας προσεγγίζουν. Ναι, θα το θέλαμε πολύ να δούμε τα προϊόντα μας σε Κύπρο και Ελλάδα!

Πόσο σας ανησυχεί επιχειρηματικά το Brexit;

Λόγω του ότι 95% των προϊόντων μας εξάγεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανησυχούμε τόσο πολύ. Εντούτοις, επειδή αγοράζουμε δέρματα απ? την Ευρώπη, αυτό θα μας κοστίζει περισσότερο. Από την άλλη, η πτώση της λίρας τώρα βοηθά τις εξαγωγές. Νομίζω ότι είναι ανησυχητικό το ότι όλοι ανησυχούμε σ' αυτή τη χώρα απ' τον κ. Cameron και την κ. May, μέχρι τον κόσμο στο εργοστάσιό μας που φτιάχνει τα προϊόντα, γιατί υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Αν μέναμε, ξέρουμε πώς θα ήταν. Καλό ή κακό. Φεύγοντας, δεν ξέρουμε. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι κοιτάζοντας πίσω σε 2-3 χρόνια από τώρα, θα διαπιστώνουμε ότι οι Βρετανοί πολίτες πράγματι πήραν τη σωστή απόφαση και ότι η οικονομία μας θα είναι δυνατή.

Κλείνοντας, γνωρίζω ότι ταξιδεύετε πολύ, κυρίως για δουλειά, σ' όλον τον κόσμο. Καταφέρνετε να "κλέβετε" κάποιον χρόνο για σας;

Πώς αξιοποιείτε αυτόν τον χρόνο; Η αγαπημένη μου χώρα είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα τα ελληνικά νησιά! Ευτυχώς, καταφέρνω να κλέβω λίγο χρόνο και για μένα! Επισκέφτηκα 57 ελληνικά νησιά μέχρι τώρα! Και μερικά απ? αυτά, όπως τη Νάξο, την Πάρο, την Τήνο, περισσότερες από μία φορά! Μου αρέσει να ταξιδεύω με πλοία και να γνωρίζω καινούργια μέρη!

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

BUZZLIFE

The Voice: Οι δύο παίκτες που εκνεύρισαν τον Σάκη Ρουβά (vid)

BUZZLIFE , 10:43 (τελευταία ενημέρωση 10:43)

BUZZLIFE

Γιαννόπουλος: Είπα σε πρώην σύντροφο μου ότι την έχω απατήσει και...

BUZZLIFE , 10:32 (τελευταία ενημέρωση 10:32)

BUZZLIFE

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός καλλιτέχνης της κάντρι, Ρόι Κλαρκ

BUZZLIFE , 10:16 (τελευταία ενημέρωση 10:16)

Επιστροφή
στην αρχή