Θα έπνιγαν τον Στρόβολο σε μαύρο τοξικό καπνό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αστυνομία κατάφερε τόσο με προληπτικά όσο και με κατασταλτικά μέτρα να μηδενίσει τους τραυματισμούς από κροτίδες και λαμπρατζιές το Πάσχα

Το βράδυ της Ανάστασης νεαροί σχεδίαζαν να πνίξουν τον Στρόβολο σε μαύρο τοξικό καπνό. Στο σχολείο Αγίου Βασιλείου είχαν μαζέψει περίπου 200 λάστιχα αυτοκινήτων με σκοπό να τα κάψουν για το «έθιμο» της λαμπρατζιάς τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Τα λάστιχα εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και ειδοποιήθηκε ο δήμος ώστε να τα απομακρύνει.

Ωστόσο, λόγω της αργίας δεν υπήρχε διαθέσιμο το απαραίτητο προσωπικό και έτσι αναγκάστηκε η Αστυνομία να αναλάβει την απομάκρυνση των ελαστικών, χρησιμοποιώντας αστυνομικούς που αποσύρθηκαν προσωρινά από τις περιπολίες.

Φέτος η Αστυνομία κατάφερε τόσο με προληπτικά όσο και με κατασταλτικά μέτρα να μηδενίσει τους τραυματισμούς από κροτίδες και λαμπρατζιές την περίοδο του Πάσχα.

Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκε κανένας τραυματισμός πολίτη, αν και υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών, οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις από νεαρούς.

Σημαντική ήταν η συμβολή πολιτών που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς και τραυματισμούς από κροτίδες, οι οποίοι μαζί με αστυνομικούς έκαναν διαλέξεις σε σχολεία, επισημαίνοντας τους κινδύνους. Παρά τις προσπάθειες, και φέτος διακινήθηκαν παράνομα κροτίδες που μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα, κυρίως μέσω Πύλας.


Επιστροφή
στην αρχή