Θα χτυπούσαν ξανά Καλογερίδης-Σαρίδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Χάρης Σαρίδης και ο Χαράλαμπος Καλογερίδης είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας οι δράστες της ληστείας που αποτράπηκε την υστάτη χθες το πρωί

Ο Χάρης Σαρίδης και ο Χαράλαμπος Καλογερίδης είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας οι δράστες της ληστείας που αποτράπηκε την υστάτη χθες το πρωί σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Άγιο Τύχωνα.
Οι δύο τους ήδη καταζητούνται για τη διάπραξη ληστειών σε υποκαταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στον Άγιο Αθανάσιο και στη Γερμασόγεια
Παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε για τη σύλληψή τους, για ακόμη μία φορά οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομογενείς από τη Γεωργία, φέρονται να εμπλέκονται σε μια σειρά από ένοπλές ληστείες που διαπράχτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε υποκατάστημα του Συνεργατισμού σε Λεμεσό και Πάφο, ενώ ο 34χρονος Χάρης Σαρίδης, μετρά ήδη μια καταδίκη, για τη ληστεία που διαπράχθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στη Μέσα Γειτονιά το 2010.

Χάλασε το σχέδιο


Πλέον το ΤΑΕ Λεμεσού, προσπαθεί να συνδέσει τους δύο καταζητούμενους με τα πρόσωπα των επίδοξων ληστών της χθεσινής απόπειρας. Ωστόσο τα αποτελέσματα από την επεξεργασία του υλικού από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής είναι αρνητικά, καθώς και οι δύο επιβάτες της μοτοσυκλέτας φορούσαν κράνη.
Τα σχέδια των ληστών χάλασε μία βαριοπούλα που εντόπισε γύρω στις 8.20 χθες το πρωί πολίτης, κρυμμένη σε ανθώνα, κοντά στο υποκατάστημα στη λεωφόρο Αμαθούντας. Η εγγύτητα, του σημείου όπου εντοπίστηκε η βαριοπούλα, με το υποκατάστημα της τράπεζας, ήγειρε υποψίες για επικείμενη απόπειρα ληστείας. Για αυτό η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από την Αστυνομία.
Σχεδόν ταυτόχρονα λήφθηκε νέα πληροφορία, ότι στην περιοχή κινείται ύποπτα μια μοτοσυκλέτα. Μόλις ο οδηγός της μοτοσυκλέτας αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν οι δύο άγνωστοι, συγκρούστηκε στην οδό Ονήσιλου με σαλούν όχημα που οδηγούσε 29χρονος και ακινητοποιήθηκε.
Οι άγνωστοι εγκατέλειψαν τη σκηνή τρέχοντας και κατάφεραν να διαφύγουν μέσω υπόγειας διάβασης στον αυτοκινητόδρομο. Πληροφορίες που λήφθηκαν από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο άγνωστους, θεάθηκε στον αυτοκινητόδρομο, να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο και να εγκαταλείπει την περιοχή. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, πρόκειται για αυτοκίνητο μάρκας ΜΑZDA, παλαιού τύπου, το οποίο έφερε πινακίδες εγγραφής UK838.
Όπως διαπιστώθηκε, από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, οι πινακίδες είχαν κλαπεί από άλλο αυτοκίνητο, στη Λευκωσία, ενώ και η μοτοσυκλέτα, είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία στις 20 Μαρτίου στη Λευκωσία.


Επιστροφή
στην αρχή