Τέλη Αυγούστου ολοκληρώνεται η ανοικοδόμηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Περί τα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το έργο της ανοικοδόμησης του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού στο Βασιλικό, με την επαναλειτουργία και της Ατμοηλεκτρικής Μονάδας αρ.2.

Περί τα τέλη Αυγούστου θα ολοκληρωθεί το έργο της ανοικοδόμησης του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού στο Βασιλικό, με την επαναλειτουργία και της Ατμοηλεκτρικής Μονάδας αρ.2, όπως αναφέρεται σε σημερινό δελτίο Τύπου της ΑΗΚ.

 

Την πρόοδο των εργασιών της αποκατάστασης του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Σταθμό, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των Ατμοηλεκτρικών Μονάδων αρ.1 και αρ.3, μετά την καταστροφή της 11ης Ιουλίου 2011.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΑΗΚ, ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών της αποκατάστασης του Σταθμού στο Βασιλικό.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Χαράλαμπος Τσουρής, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού και άλλα Διευθυντικά Στελέχη της ΑΗΚ ενημέρωσαν τον Υπουργό για το τεράστιο και μεγαλεπήβολο έργο της αποκατάστασης του Σταθμού, τις μέχρι τώρα ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε, καθώς και τους σχεδιασμούς της ΑΗΚ για την πλήρη επιδιόρθωση και επαναλειτουργία του Βασιλικού.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ ανέφερε ότι για το σκοπό της επαναλειτουργίας του Βασιλικού συστάθηκε στην ΑΗΚ η μεγαλύτερη Ομάδα Έργου, η οποία ανέλαβε την τάχιστη διεκπεραίωση πέραν των 400 επιμέρους έργων, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με τον πιο οικονομικό και τεχνικά ορθό τρόπο.


Επιστροφή
στην αρχή