Ταϊλανδέζικα της Oum: Tom yum kung (Σούπα με γαρίδες)

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Αν είσαι λάτρης της ταϊλανδέζικης κουζίνας, σίγουρα θα αγαπήσεις αυτή τη σούπα με γαρίδες... τα πλούσια αρώματά της θα σε ταξιδέψουν στην Ασία

Υλικά:

1 κρεμμύδι κομμένο στα 4

Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 σχοινόπρασο

2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

Χυμό από ένα λεμόνι

1 κύβο Maggi

1 κουταλιά της σούπας Chili Paste with Soya Bean Oil 

Λίγο γάλα καρύδας

10-12 μεγάλες γαρίδες

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε νερό και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και έναν κύβο maggi. 

  2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας Chili Paste with Soya Bean Oil και τον χυμό από 1 λεμόνι. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε τις γαρίδες και το γάλα καρύδας και βράζουμε λίγο ακόμα.

  3. Πριν το τέλος, ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο, τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι. Σβήνουμε και τη σερβίρουμε ζεστή.

 Καλή επιτυχία

Η συνταγή ανήκει στην Oum (Chalinee Phunjanthuek), μία Ταϊλανδή μαγείρισσα, παντρεμένη στην Κύπρο, που λειτουργεί το πρώτο thai take away στο νησί (τηλ. 99164852)


Επιστροφή
στην αρχή