Ταυτοποιήθηκε θύμα της 11ης Σεπτεμβρίου, 17 χρόνια μετά την επίθεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μάικλ Τζόνσον γίνεται επίσης ο 1.642ος που αναγνωρίζεται από όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναγνώρισης τψν θυμάτων της επίθεσης

Χρειάστηκαν 17 ολόκληρα χρόνια για να ταυτοποιηθεί η σορός του. Χάρις σε μία νέα τεχνολογία DNA ωστόσο, ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας τότε 26 ετών, θα περιληφθεί στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Μάικλ Τζόνσον ήταν οικονομικός αναλυτής και εργαζόταν για λογαριασμό επενδυτικής τράπεζας. Εργαζόταν στον 89ο όροφο του Νότιου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Ήταν ένας από τους 2.753 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση.

Ο Μάικλ Τζόνσον γίνεται επίσης ο 1.642ος που αναγνωρίζεται από όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αναγνώρισης. Τον Αύγουστο του 2017 είχε αναγνωριστεί ένα ακόμη θύμα.

Από το 2001, το Εγκληματολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης εργάζεται πάνω στα ανθρώπινα υπολείμματα που ανακτήθηκαν από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Για την οικογένεια, η είδηση είναι μία ανακούφιση, αν και ξυπνάει πολύ οδυνηρές αναμνήσεις. «Όταν το είπα στην κόρη μου, καθήσαμε και κλαίγαμε ώρες ολόκληρες», θυμάται η μητέρα του μιλώντας στους «New York Times».

 

naftemporiki.gr


Επιστροφή
στην αρχή