Τα πήρε η Χαραλαμπίδου με τους αρμόδιους για τη σκόνη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ καταγγέλλει την «εκπληκτική αδράνεια» των αρμόδιων υπηρεσιών,προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σκόνη που κατέκλυσε την ατμόσφαιρα

Παραθέτοντας σειρά μέτρων που λαμβάνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), ως αρμόδια Αρχή «για τη συνεχή παρακολούθηση και ενημέρωση για τα επίπεδα συγκεκριμένων ρύπων και την εκτίμηση της ποιότητας στον ατμοσφαιρικό αέρα, ώστε να διασφαλίζεται, όσο είναι πρακτικά εφικτό, η προστασία της υγείας και ευημερίας των εργαζομένων και των πολιτών, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος», απαντά η Υπουργός Εργασίας στην οργισμένη ερώτηση που υπέβαλε σχετικά η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η βουλευτίνα έκανε λόγο για «εκπληκτική αδράνεια που παρατηρείται από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη σκόνη που κατέκλυσε την ατμόσφαιρα». Η κ. Χαραλαμπίδου κατήγγειλε πως μέχρι τις 28 Μαρτίου και ενώ το φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση, στρατιώτες, παιδιά και εργάτες, με ενασχόληση σε υπαίθριους χώρους, βρίσκονταν εκτεθειμένοι, αφού ουδείς εξέδωσε οδηγίες για προστασία.


Η υπουργός, απαντώντας, σημειώνει πως το ΤΕΕ λειτουργεί δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στην Κύπρο από το 1992. Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει εννέα σταθμούς εγκατεστημένους σε διάφορα σημεία της ελεύθερης Κύπρου. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων του δικτύου, καθώς και άλλη σχετική πληροφόρηση, δίνονται διαδικτυακά σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, μέσω της εξειδικευμένης ιστοσελίδας www.airquality.qov.cy. Επιπρόσθετα, η πληροφόρηση του κοινού πραγματοποιείται με οθόνες εσωτερικού χώρου που εγκατέστησαν τρία δημαρχεία και μέσω τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Σημειώνεται, επίσης, ότι το TEE προχώρησε στην ετοιμασία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με σκοπό την ενημέρωση οποιουδήποτε για τα επίπεδα συγκέντρωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων, σε πραγματικό χρόνο, για κάθε σταθμό μέτρησης ξεχωριστά.


Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις που παρατηρούνται υπερβάσεις των οριακών τιμών συγκέντρωσης ρύπων το ΤΕΕ εκδίδει ανακοινώσεις για ενημέρωση αλλά και απαίτηση για λήψη κατάλληλων μέτρων, εκεί και όπου απαιτείται. Καταληκτικά η υπουργός σημειώνει, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε κυρώσεις, πως επιθεωρητές του TEE ζητούν συστηματικά τα τελευταία χρόνια την παρουσίαση από τον εργοδότη, που διεξάγει δραστηριότητες σ’ ανοιχτούς χώρους, κατάλληλων εκτιμήσεων κινδύνου, που περιλαμβάνουν και τον κίνδυνο έκθεσης σε ψηλά επίπεδα σκόνης...

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργασίες ανάπλασης τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους-Κλειστοί δρόμοι

Πολίτης News, 15:47 (τελευταία ενημέρωση 15:47)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυναίκες θύματα βίας: Δίκες κεκλεισμένων θυρών

ΚΑΤΙΑ ΣΑΒΒΑ, 15:42 (τελευταία ενημέρωση 15:42)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ιωνά για τα της δικαιοσύνης

Πολίτης News, 15:20 (τελευταία ενημέρωση 15:20)

Επιστροφή
στην αρχή