Τα πεζοδρόμια για τους Γάλλους είναι πλέον δημόσιες τουαλέτες..

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αντίδραση προκαλούν οι άντρες που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια του Παρισιού ως τουαλέτες επείδη δεν μπορούν να συγκρατιούνται

 

Της Εύας Χαραμή

 

Η λέξη «Uritrottoir» την οποία οι Γάλλοι κατασκεύασαν από τις λέξεις «ουρητήριο» και «πεζοδρόμιο»,  έκανε την εμφάνισή της στο Παρίσι. Η Πόλη του Φωτός ταλαιπωρείται τελευταία από αυτούς τους άντρες που δεν συγκρατιούνται.

Αυτή η κατάσταση όμως έχει  ξεσηκώσει  αντιδράσεις από κατοίκους και καταστηματάρχες. Ειδικά αυτό που τοποθέτησαν στην Ile Saint-Louis, πέρασμα τουριστών που επιθυμούν να ρεμβάσουν δίπλα στον Σηκουάνα, οδήγησε τους κατοίκους να συντάξουν επιστολή προς το Δημαρχείο ζητώντας την απομάκρυνσή του, καθότι είναι «απρεπές», «ενθαρρύνει επιδειξίες» και απέχει μόλις 20 μέτρα από ένα Δημοτικό σχολείο.

Αντιθέτως, δεν υπήρξαν τέτοιας έκτασης αντιδράσεις και για τα άλλα τρία που τοποθετήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα: Πλατεία Τίνο Ρόσι, Πλατεία Ανρί Φρεσνέ και Λεωφόρος Κλισί.

Το σχεδιαστικό στούντιο Faltazi, που υπογράφει την κατασκευή, εγκατέστησε αρχικά τρία στη Νάντη (έδρα του στούντιο) και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, περισυνελέγησαν από αυτά 6.000 λίτρα ούρων, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση θα κατέληγαν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. Πλέον, η Νάντη περηφανεύεται για οκτώ «ουρη- πεζοδρόμια» και υπάρχουν σχέδια και για άλλα.

Σχολιάζοντας την αντίδραση των Παριζιάνων, ο Αριέλ Βέιλ, δήμαρχος του 4ου Διοικητικού Διαμερίσματος του Παρισιού, είπε ότι αυτά τα δημόσια ουρητήρια είναι αναγκαία και ότι αυτό στην Ile Saint-Louis θα τοποθετηθεί σε άλλο σημείο. «Αν δεν κάνουμε κάτι, τότε απλά οι άντρες θα ουρούν στον δρόμο. Αν πράγματι ενοχλεί τους κατοίκους, θα βρούμε άλλο μέρος» δήλωσε στον «Γκάρντιαν».

   


Επιστροφή
στην αρχή