#StandByGreece: Όλοι μαζί μπορούμε... Ξεκίνησε ο ραδιομαραθώνιος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέρα από τις ανάγκες σε τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και περίθαλψης, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν την ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Ξεκίνησε από χθες και κορυφώνεται σήμερα η προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των ανθρώπων που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Μπορείτε κι εσείς να συνεισφέρετε μέσω γραπτού μηνύματος (sms) στους πιο κάτω αριθμούς:

HOPE στο 5533 (Χρέωση € 1,02 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

HOPE στο 7733 (Χρέωση € 4,07 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Η πανμιντιακή εκστρατεία θα κορυφωθεί σήμερα Τρίτη, καθώς από τις 06.00 το πρωί το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ έδωσε το έναυσμα για την έναρξη ραδιομαραθωνίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα. Τη φωνή τους θα ενώσουν οι Αντώνης Ρέμος και Άννα Βίσση οι οποίοι θα τραγουδήσουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στον Δημοτικό Κήπο στη Λευκωσία.

Το StandByGreece ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Γιώργος Θεοφάνους, Πρέσβης Καλής Θέλησης του «Hope For Children» CRC Policy Center στηρίζει ενεργά την εκστρατεία και θα είναι ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.

Σημειώνεται πως ο έρανος θα είναι παγκύπριος και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μια ασύλληπτη τραγωδία.

Μια, πέρα από κάθε φαντασία καταστροφή.

Πόνος μη διαχειρίσιμος και άνθρωποι σε απόγνωση.

Η έκπληξη διαδέχτηκε το σοκ και η θλίψη την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλίας.

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών χρειάζονται βοήθεια, στήριξη αλλά πάνω από όλα την επιβεβαίωση πως δεν είναι μόνοι τους. Έχουν ανάγκη να γνωρίζουν πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να τους ενισχύσουν.

Πέρα από τις ανάγκες σε τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και περίθαλψης, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έχουν την ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα. Επιστροφή στα σχολεία, στα πάρκα και τις πλατείες των κοινοτήτων τους.

Η αλληλεγγύη είναι μια λέξη με πολύ μεγάλη αξία. Η αξία της έγκειται στην βοήθεια, τη συμπαράσταση και την προσφορά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το αίσθημα ενότητας όμως μεταξύ ανθρώπων, εταιρειών, τραπεζών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τόσο διαφορετικά συμφέροντα αλλά με κοινό στόχο, είναι η ουσία.

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου, NGO’s, επιχειρήσεις και ιδιώτες, υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού, ενώνουμε δυνάμεις και διοργανώνουμε παγκύπριο έρανο.

Από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018, το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ραδιομαραθωνίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα. Ο έρανος θα είναι παγκύπριος μέσω sms:

HOPE στο 5533 (Χρέωση € 1,02 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

HOPE στο 7733 (Χρέωση € 4,07 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Στο studio του Κρατικού Ιδρύματος θα βρεθούν παρουσιαστές από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικοί παραγωγοί από όλα τα παγκύπρια ραδιόφωνα,  ηθοποιοί και καλλιτέχνες, προκειμένου να συνδράμουν στη συγκέντρωση χρημάτων.

Ταυτόχρονα από την Τρίτη έως και την Παρασκευή 03 Αυγούστου, από τα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και τη Τραπέζης Κύπρου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη συνεισφορά τους.

Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο, δίπλα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, από τις 17.00 έως και τις 23.00, όπου κυπριακά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους πυρόπληκτους της Αττικής. 

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν. Στο χώρο ωστόσο θα συγκεντρώνονται χρήματα, μέσω εισφορών στο περίπτερο του Hope for Children, ενώ θα πωλούνται ποτά και τρόφιμα, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για την ανοικοδόμηση υποδομών δημοσίου συμφέροντος για τα παιδιά (ενός ορφανοτροφείου, ενός πάρκου ή ενός σχολείου, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για την συγκεκριμενοποίηση του project)..  

Όλα τα έσοδα, ουχί τα καθαρά, θα δοθούν στο Hope for Children, που βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τις τοπικές ελληνικές αρχές και υπό τη διαχείρισή του θα είναι το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί.

Η ανάγκη να είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούμε, για να δώσουμε στα παιδιά αυτό που αξίζουν, έφερε πολύ κόσμο μαζί και ελπίζουμε ακόμη περισσότερους, τις επόμενες ημέρες.   

Αν με δέκα, πέντε ή ένα ευρώ, μπορούμε να συνδράμουμε στην ανακατασκευή ενός σχολείου, ενός πάρκου ή μιας παιδικής στέγης, ας το κάνουμε.

Το Hope for Children δίνει ελπίδα στα παιδιά και εμείς φροντίζουμε να του εξασφαλίσουμε τα μέσα για να κάνει την ελπίδα χαμόγελο.

Η συνδρομή σας είναι ουσιαστική και η συνεισφορά σας πολύτιμη.

 

Τρίτη 31 Ιουλίου, Δημοτικός Κήπος, Λευκωσία.

Από τις 17 έως τις 23.00

Τα χρήματα για την ανακατασκευή θα διαχειριστεί το

Hope for Children

Τον ραδιομαραθώνιο οργανώνει, φιλοξενεί και συντονίζει το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ

Στη σκηνή θα ανέβουν

  • 17:00- 18:00  Theo & Alex 
  • 18:00 - 19:00 On tour 
  • 19:00 - 20:00  Cashiers  
  • 20:00- 21:00  Neon Knights 
  • 21:00 - 22:00 The boots 
  • 22:00 - 23:00 The Fuse 

Εισφορές θα γίνονται στα υποκαταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου από την Τρίτη 31 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 03 Αυγούστου καθώς και στο περίπτερο του Hope for Children την Τρίτη 31 Ιουλίου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της συναυλίας.

Κουπόνια αξίας €1, €2, €3 θα αγοράζονται από τα σημεία πώλησης και θα εξαργυρώνονται στα περίπτερα του συναυλιακού χώρου

Παγκύπριος έρανος μέσω SMS:

HOPE στο 5533 (Χρέωση € 1,02 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

HOPE στο 7733 (Χρέωση € 4,07 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Το στήσιμο του χώρου ανέλαβε η εταιρεία STS

Ο χώρος παραχωρήθηκε αφιλοκερδώς από τον Δήμο Λευκωσίας

Τον έρανο και την συναυλία προβάλλουν και προωθούν οι: Digital Tree e-publishers, ΡΙΚ, ΑΝΤ1, Alpha Κύπρου, Sigma, TVone, Πολίτης, Cyprus Mail, ΙΜΗ, Ειδικές Εκδόσεις, Αλήθεια, SuperSport FM, Ο Φιλελεύθερος, Cyprusnews.eu, Dialogos, Newsbomb Cyprus, ΚΥΠΕ.

Υποστηρικτές: Δήμος Λευκωσίας, STS, ΚΟΚΕΝ, ΟΝΕΚ & AIPFE CYPRUS


Επιστροφή
στην αρχή