Ακιντζί: Δεν αποχώρησα εγώ, ο Αναστασιάδης έφυγε (Video)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ
Τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη σήμερα στις συνομιλίες έδωσε ο Μ. Ακιντζί, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Αναστασιάδης ήταν αυτός ο οποίος αποχώρησε.

Διαφορετική είναι  η εκτίμηση των πραγμάτων από τον κ. Ακινζί για το πώς εξελίχθηκε σήμερα η συνάντηση των δύο ηγετών στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Ο κ. Ακιντζί σε διάσκεψη Τύπου στα κατεχόμενα ανέφερε ότι δεν είναι εκείνος που αποχώρησε από τις συνομιλίες, όπως μεταδίδεται από τα ε/κ ΜΜΕ, αλλά ο κ. Αναστασιάδης όταν άκουσε από τον Έσπεν Μπαρθ Άιντε να λέει ότι η κατάσταση όπως δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της Βουλής για το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος προκαλεί δυσαρέσκεια και πρέπει να διορθωθεί. 

Δεν έχω τίποτε άλλο να πω, είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, άνοιξε την πόρτα και έφυγε και την έκλεισε δυνατά. Ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι μετά από αυτό, δεν είχε να περιμένει τίποτε άλλο και αποχώρησε. 

Είπε ότι δεν αποχωρεί από τις συνομιλίες και πως είναι στο χέρι της Ε/κ πλευράς να διορθωθεί η κατάσταση για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μετέβη στις συνομιλίες σήμερα έχοντας στην ατζέντα μόνο το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Το έθεσε στο τραπέζι αναλύοντας την αναστάτωση που επικρατεί στην Τ/κ κοινότητα, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ανταποκρίθηκε όπως περίμενε όπως είπε. Διάβασε συμπλήρωσε μόνο ένα κείμενο το οποίο είχε προετοιμάσει.

Ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι η "Ένωση" είναι αυτή η οποία δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, λέγοντας πως δεν υπάρχει σεβασμός στις ευαισθησίες των Τ/κ. Αναγνώρισε είπε ότι οι Ε/κ έχουν ευαισθησία στο θέμα της εισβολής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πρόσθεσε τίποτα στους εορτασμούς που γίνονται κάθε 20 του Ιούλη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τη Δευτέρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά εν πτήσει σε αεροσκάφος της Aeroflot

Πολίτης News, 16:42 (τελευταία ενημέρωση 16:42)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτάνουν τα λεφτά για το ΓεΣΥ; O ΠΙΣ ζητά αύξηση της σχετικής δαπάνης

ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ, 16:38 (τελευταία ενημέρωση 16:38)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπρησμός σε άσυλο μεταναστών στη Σουηδία- Τουλάχιστον 20 τραυματίες

Πολίτης News, 16:34 (τελευταία ενημέρωση 16:34)

Επιστροφή
στην αρχή