Τα είπαν συντεχνίες-ΣΚΤ: Στόχος το ελκυστικό πακέτο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣKT και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ελκυστικό σχέδιο αφυπηρέτησης για τους 900 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν

Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφωνούν ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί ένα ελκυστικό σχέδιο αφυπηρέτησης για τους 900 υπαλλήλους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της Altamira που πρέπει να αποχωρήσουν ώστε να μεταφερθούν οι άλλοι 1.100 στην Ελληνική Τράπεζα.
 
Το απόγευμα της Τρίτης οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΤΥΚ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΣΥ συζήτησαν για την εθελούσια αφυπηρέτηση. `Οπως λέχθηκε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να σταθμιστούν ώστε το σχέδιο να είναι δίκαιο και ελκυστικό.
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΥΚ,  Χρίστος Παναγίδης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση είπε πως "αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το σχέδιο θα πρέπει να απευθύνεται σε όλο το προσωπικό, σε όλους τους συναδέλφους, είτε εργάζονται σε τράπεζα, είτε στην Altamira και να είναι αρκούντως ελκυστικό προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες επιζήμιες αντιπαραθέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κομισιόν εγκρίνει το deal Συνεργατισμού - Ελληνικής


 
Ερωτηθείς αναφορικά με το ποσό της αποζημίωσης, είπε πως επί του θέματος έχουν λεχθεί αρκετά και πρόσθεσε πως αυτό που μπορεί να αναφερθεί επί του παρόντος είναι πως η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει οριστικοποιηθεί οτιδήποτε.
 
Είπε επίσης πως η γενικότερη θέση που  υπάρχει είναι πως το σχέδιο πρέπει να είναι ελκυστικό και να απευθύνεται σε όλο το προσωπικό προκειμένου να πετύχει.


Επιστροφή
στην αρχή