Τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια της Μαρίας

BUZZLIFE /ΓΕΥΣΕΙΣ

Είναι λαχταριστά, αφράτα και πολύ οικονομικά. Είναι τα πιο εύκολα σπιτικά σοκολατάκια που σίγουρα θα λατρέψετε και θα απολαύσετε τις μέρες των γιορτών

Υλικά
140 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
1/2 πακέτο γκοφρέτες σοκολάτα (περίπου 255 γρ.)
70 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι (περίπου 15 κομμάτια)
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. κονιάκ
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Τριμμένη καρύδα ή χρωματισμένη ζάχαρη ή τρούφα για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση 
1. Βάλε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει για 1 περίπου λεπτό. Ανακάτεψε και συνέχισε μέχρι να λιώσει τελείως για 3 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Μην τον βάλεις στο πολύ δυνατό γιατί θα καεί η σοκολάτα.

2. Αν πάλι δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων λιώσε τη σοκολάτα με τον παραδοσιακό τρόπο σε μπεν-μαρί.

3. Χτύπησε την γκοφρέτα σε ένα πολυμίξερ να γίνει σκόνη.

4. Ανακάτεψε την γκοφρέτα, τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή το μπέρμπον και το ζαχαρούχο γάλα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακάτεψε να γίνουν ένα.

5. Σκέπασε το μπολ και άφησε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει αρκετά ώστε να μπορείς να πλάσεις τα σοκολατάκια σε μπαλάκια. Περίπου 45 λεπτά αρκούν.

6. Με ένα κουτάλι ή scoop για να βγάζεις παγωτό (μικρό σε διάμετρο) βγάλε μπαλάκια και βάλε σε λαδόκολλα ή μια μεγάλη πιατέλα. Πλάσε κάθε μπαλίτσα με τα χέρια να γίνει πιο καλοσχηματισμένη.

7. Άπλωσε τη χρωματισμένη ζάχαρη ή την καρύδα και κύλησε τα μπαλάκια επάνω να πάρουν χρώμα.



8. Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να στολίσεις τις πιατέλες του σαλονιού σου, αρκεί να τα σκεπάσεις με μεμβράνη!

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή ανήκει στην κ. Μαρία Γεωργίου


Επιστροφή
στην αρχή