Τα αντιβραβεία του 2017 από τον... Συνήγορο

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ /ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ
Μετά τα βραβεία σε όσους ξεχώρισαν μέσα στο 2017, σειρά να απονεμηθούν παίρνουν τα ... αντιβραβεία τα οποία δίδονται από τον Συνήγορο

Βραβείο Τσαρίνας πασών των Ρωσιών

Η εισαγγελέας Ελένη Λοϊζίδου υπήρξε αδιαμφισβήτητα η μεγάλη μορφή του 2017. Αρχικώς με την πρόσληψη του κανακάρη της στη Νομική Υπηρεσία -με την ευλογία του αδέκαστου κυρ-Κώστα- ακούσαμε κάτι για τη δράση της, αλλά δεν εκτιμήσαμε το δυσθεώρητο μέγεθός της. Όταν όμως κυκλοφόρησαν τα emails της, αποκαλύφθηκε σε όλη την έκτασή του το πολυσχιδές έργο της, ως επίσημης αντιπροσώπου της Μόσχας στη Νομική Υπηρεσία της Κύπρου. Κανονικώς εχόντων των πραγμάτων, θα έπρεπε να την ανακηρύξει σε επίτιμο μέλος της η πρεσβεία της Ρωσίας και όχι να εργάζεται για την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ελένη, λοιπόν, τρέχει στα δικαστήρια και ζητάει 2 εκατ. ευρώ από τον «Πολίτη» και διάταγμα που να απαγορεύει κάθε αναφορά στην προσωπικότητά της. Μα εδώ θα την γράψει η Ιστορία, τον «Πολίτη» φοβάται; Έχει όμως τις πλάτες του κυρ-Κώστα και του Σάκη και νομίζει πως θα μας φοβερίσει. Τζάμπα κόμπος. Α… και 2 εκατομμύρια δεν έχουμε. Ας τα ψάξει αλλού.

Διαβάστε επίσης: Τα Thoukis Awards του... 2017!

ΕΛΑΜίτης της Χρονιάς

Ο Μακαριότατος και το 2017 έκανε τα πάντα για να αποδείξει πόσο λάθος ήταν η αναρρίχησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Γνωρίζαμε ότι ήταν ακατάλληλος, αλλά ουδείς μπορούσε να φανταστεί πόσο ακατάλληλος ήταν. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έδειξε πώς μπορεί κάποιος να απομακρύνει τον κόσμο από τη θρησκεία. Δεν έχασε ευκαιρία για να δείξει την ταύτισή του με τους νεοναζί, ενώ παράλληλα καμώνεται πως δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Μίσος, μπίζνες και αρλούμπες αποτελούν το τρίπτυχο της δημόσιας παρουσίας του, η οποία θα ήταν αδιάφορη αν κάθε Κυριακή δεν πήγαιναν οι δημοσιογράφοι να του μπουκώσουν το μικρόφωνο και να τον ρωτήσουν για πράγματα στα οποία δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. Ο ίδιος, όπως πάντα αμετροεπής, απαντούσε σε ό,τι τον ρωτούσαν γιατί δεν γνωρίζει μέχρι πού φτάνουν τα όρια του ράσου. Η τελευταία του εγκύκλιος αποτελεί το εισιτήριο για να ανακηρυχθεί επίτιμος φύρερ από τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του προς το πρόσωπό του, και επίσης επίτιμος πρόεδρος του ΕΛΑΜ. Μαζί με τον Μακαριότατο το βραβείο πηγαίνει και στην υπόλοιπη Ιερά Σύνοδο, αφού ουδείς εκ των μητροπολιτών είχε το σθένος (για ευαισθησία δεν μιλάμε) να βγει δημοσίως και να διαφωνήσει. Λίγοι και άτολμοι, γιατί δεν μπορούμε ούτε να σκεφτούμε ότι όλοι είναι ρατσιστές και αγροίκοι. Δεν έχει όμως σημασία τι πιστεύουμε εμείς, αλλά το τι δείχνουν αυτοί.

Βραβείο του Ασώτου

Απονέμεται στον Νίκο Κατσουρίδη, ο οποίος μετά από μια μακρά αποχή από τα δρώμενα στο ΑΚΕΛ επέστρεψε για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά. Η επιστροφή του ασώτου υιού της Αριστεράς, που ξόδεψε την πατρική ιδεολογία στα ουίσκια και τα πούρα Αβάνας, γέμισε με χαρά τους πατερούληδες στο ΑΚΕΛ, που έσφαξαν προς τιμήν του τον μόσχο τον σιτευτό, η δε Ειρήνη Χαραλαμπίδου χόρεψε προς τιμήν του τον χορό των επτά πέπλων. Λογικά διαμαρτύρονται τα καλά παιδιά του ΑΚΕΛ για την επιστροφή του ασώτου. Τα οποία όχι μόνον δεν σπαταλούσαν την περιουσία του κόμματος, όπως λένε, αλλά φρόντιζαν με κάθε μέσο (και όταν λέμε με κάθε μέσο εννοούμε με κάθε μέσο!) να την αβγατίσουν.

Βραβείο πολιτικής δεοντολογίας

Ο πρόεδρος της Βουλής, που ούτε στο όνειρό του δεν θα έβλεπε την καρέκλα, κοιτάει να αξιοποιήσει στο έπακρον το πολιτικό δώρο του ΔΗΣΥ. Απέχει από τη στήριξη του Νικόλα και γενικώς δεν δείχνει διάθεση να αντιπολιτευθεί τον Αναστασιάδη. Ταυτόχρονα δεν αφήνει ταξίδι για ταξίδι σε εξωτική χώρα για να συσφίγξει τις σχέσεις των Κοινοβουλίων. Ειδικότερα τα ταξίδια στα αραβικά κράτη μπορούν να προσφέρουν συγκινήσεις και δωράκια, όπως ρολόγια και άλλα ανάξια λόγου αντικείμενα. Άλλωστε ο Συλλούρης δεν ασχολείται με τέτοιες μικρότητες και όταν τον ρωτάνε επιπλήττει τους δημοσιογράφους γιατί δεν ασχολούνται με το τεράστιο έργο που επιτελεί ως πρόεδρος της Βουλής. Κύρια έγνοια του, να βρει τρόπο να τιμήσει τον επόμενο νικητή του «Survivor», καθώς η συνάντησή του με τον Ντάνο αναβάθμισε τον κοινοβουλευτικό θεσμό, σε σημείο που να κρατάνε την κοιλιά τους από τα γέλια ακόμα και οι παίκτες του «Survivor». Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Συλλούρης θα τιμηθεί από τον Τούρκο παραγωγό του «Survivor» ως το πολιτικό είδος που καταφέρνει να επιβιώνει με ζιγκ-ζαγκ και να μένει στο Κοινοβούλιο έχοντας επιδείξει στη μακρόχρονη πολιτική του παρουσία το απόλυτο τίποτα. Ακόμα και εκείνο το συρτάρι το γεμάτο με σκάνδαλα το κράτησε κλειστό, γιατί προφανώς ήταν άδειο. Απλώς κάτι έπρεπε να πει, έτσι για να ασχοληθούν μαζί του.

Βραβείο αμεροληψίας

Δικαίως ο κυρ-Κώστας Κληρίδης, άλλως αμερόληπτος, άλλως υπεράνω, καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα των προσωπικοτήτων του 2017, καθώς ήταν η χρονιά του.

Κατάφερε να χάσει τις δίκες των τραπεζιτών και να αποδείξει πόσο άδικο είχαμε όσοι πιστεύαμε ότι κάποιοι θα πληρώσουν για την οικονομική καταστροφή. Αναπαύθηκε στις δάφνες του για την καταδίκη του Ρίκκου, που ήταν και η μόνη επιτυχία που κατέγραψε, και συνεχίζει ακάθεκτος για νέες μεγαλειώδεις αποτυχίες. Ωστόσο το άστρο του έλαμψε όταν δήλωσε στη Βουλή πως δεν θα ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο «με το θέμα τούτο» και την ίδια ώρα έστελνε μηνυματάκια ακριβώς «για το θέμα τούτο». Δεν θα μπορούσε να μην καταγραφεί και η μεγάλη υπέρβαση αξιοκρατίας με την πρόσληψη των δικών του παιδιών στη Νομική Υπηρεσία, αλλά και η φιλότιμη προσπάθειά του να καθαρίσει την τσαρίνα. Τέλος, απέδειξε την πίστη του στην ελευθερία έκφρασης, στην ελευθερία λόγου και στην ελευθεροτυπία, απειλώντας τον «Πολίτη» με φυλακίσεις των δημοσιογράφων του. Άξιος και αμερόληπτος… από κάθε άποψη.

Βραβείο ακήρυκτου αγώνα

Η Ελένη δεν αποτελεί έκπληξη. Απεναντίας, η ανάδειξή της ως εκ των κορυφαίων του 2017 ήταν αναμενόμενη. Αφού πέρασε ακόμα ένας χρόνος χωρίς να υλοποιηθεί η επιθυμία της να αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αποφάσισε να αναζητήσει την πολιτική της περιπλάνηση στην υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου. Όχι γιατί θεωρεί τον Νικόλα κατάλληλο για Πρόεδρο, αφού σε όλους λέει ότι η ίδια είναι καλύτερη. Φτώχεια καταραμένη όμως. Ο Νικόλας έχει λεφτά και μπορεί να αγοράζει likes και να βάζει διαφημιστικές πινακίδες και τηλεοπτικά σποτ χωρίς να σκέφτεται πως θα λείψουν. Λεφτά υπάρχουν. Η Ελένη όμως που έφτιαξε την Αλληλεγγύη με το υστέρημα των μισθών και των συντάξεών της δεν μπορούσε να αντέξει τέτοιο βάρος. Άσε που της έφυγαν και οι μισοί υποστηρικτές για να στηρίξουν τον Νίκαρο. Η Ελένη, λοιπόν, πρέπει να τιμηθεί για τη δράση της το 2017 καθώς φτάνει στο τέλος της πολιτικής της παρουσίας, εκτός αν πάρει τους 10-20 υποστηρικτές της και πάει στο ΔΗΚΟ. Μην την αγχώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το έκανε και ο Ντίνος Μιχαηλίδης με το ΑΔΗΚ πριν καταλήξει «πολιτικός κρατούμενος» στην Ελλάδα.

Βραβείο Σάκη της Χρονιάς

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, άλλως Σάκης, μπόρεσε και μέσα στο 2017 να αποδείξει ότι ένας μηχανικός μπορεί να είναι αδυσώπητος ελεγκτής και φέρελπις κυβερνήτης, αφού νομίζει ότι κάποιος του ανέθεσε τη διακυβέρνηση του τόπου και αυτοχρίστηκε ελέω Θεού εκπρόσωπος του λαού. Έχει λόγο και άποψη για όλα. Αναμένεται η τοποθέτησή του για την τρύπα του όζοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας. Ο Σάκης προσφάτως ανέδειξε και την ευρυμάθειά του στη νομική επιστήμη με μαθήματα από το facebook για το πώς οι δημοσιογράφοι του «Πολίτη» πρέπει να φυλακιστούν. Μάλιστα έκανε και καταγγελία στην Αστυνομία γιατί αποκαλύφθηκε το κρυφό νταραβέρι του με τον κυρ-Κώστα και την τσαρίνα πίσω από την πλάτη του Υπουργείου Υγείας.

Ο Σάκης είναι πολυμηχάνημα. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Εικάζεται πως αν γίνει Πρόεδρος ο Νικόλας θα τον αξιοποιήσει δεόντως για να μην πάει χαμένη η προϋπηρεσία του στο ΔΗΚΟ.

Χρυσοί Βαβάτσινοι

  • Βραβείο Χρυσού Βαβάτσινου παίρνει δικαιωματικά ο Νίκος Αναστασιάδης για τη δονκιχωτική του στάση στο Κυπριακό. Ο κ. Πρόεδρος ήδη αποτελεί αντικείμενο κοινωνιολογικής έρευνας για τις μεταλλάξεις του ξεκινώντας από το 2013 και εντεύθεν.
  • Βραβείο απονέμεται και στον Σταύρο Μαλά για την ιώβειο πολιτική του υπομονή. Περίμενε να εξετασθούν και να απορριφθούν όλοι οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ στις προεδρικές για να προκύψει αυτός ως πρώτη επιλογή.
  • Χρυσός Βαβάτσινος χρίεται και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος επιμένει ότι μπορεί να είναι σοβαρός υποψήφιος έχοντας δίπλα του την παιδική χορωδία της Αναστασίας, ήτοι τον Χρύση, τον Άθω και τον Σολωμού.
Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Επιστροφή
στην αρχή