Τ. Ολιβερ: αποκαλύπτει πόσα εκατ. έχασε για να σώσει τα εστιατόρια του

BUZZLIFE /PEOPLE

Για τη «μαύρη περίοδο» που πέρασε όταν αναγκάστηκε να κλείσει αρκετά από τα εστιατόριά του μίλησε ανοιχτά ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ

Ο διάσημος σεφ δήλωσε πως συνέβαλε 12,7 εκατομμύρια λίρες από τα δικά του χρήματα στην αλυσίδα εστιατορίων του με χρονικό περιθώριο μόλις δύο ωρών για να σώσει την επιχείρησή του.

Μιλώντας στους Financial Times για την δύσκολη εκείνη περίοδο – που αναγκάστηκε να κλείσει 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόρια του και ένα μπριζολάδικο – ο Τζέιμι δήλωσε ότι η εταιρεία «απλά ξέμεινε από μετρητά».

Είχα δύο ώρες για να βάλω χρήματα και να το σώσω ή διαφορετικά όλα θα κατέρρεαν εκείνη την ημέρα ή την επόμενη. Ήταν τόσο χάλια και τόσο δραματικό» δήλωσε.

Ο πατέρας 5 παιδιών έβαλε αρχικά 7,5 εκατομμύρια λίρες από τις δικές του αποταμιεύσεις στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων και άλλα 5,2 εκατομμύρια λίρες στη συνέχεια. Η εταιρεία πήρε επιπλέον δάνειο 37 εκατομμυρίων λιρών.

Όταν ρωτήθηκε τι προκάλεσε τα οικονομικά προβλήματα, ο Τζέιμι είπε πως ο Brexit είναι μεταξύ των πολλών παραγόντων, καθώς και το κόστος μίσθωσης, οι δημοτικοί φόροι και η αύξηση του κατώτατου μισθού, που προκάλεσαν την «τέλεια καταιγίδα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμι μιλά για τις επιχειρηματικές του δυσκολίες. Τον περασμένο Ιούνιο μίλησε στο Woman’s Weekly, λέγοντας: «Τα χρόνια των εστιατορίων είναι όπως τα σκυλίσια. Επομένως τα 10 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδος. Ήταν μια μαύρη περίοδος».

Ο Τζέιμι πάντως, επαίνεσε την σύζυγο και τα; παιδιά του που τον βοήθησαν σε όλες τις δύσκολες αυτές στιγμές. «Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει» είπε, προσθέτοντας πως τα παιδιά του αποτελούν γι’ αυτόν την «καλύτερη θεραπεία».

 

 


Επιστροφή
στην αρχή