Σχέδιο στήριξης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συμφωνία για δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων για στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο συνήψε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Συμφωνία για δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων για στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο συνήψε η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

 

 Το νέο Σχέδιο Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων παρουσίασε το πρωί, σε διάσκεψη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στη Λευκωσία η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

 

Το Σχέδιο προσφέρεται από τον Συνεργατισμό σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία της ΕΤΕπ με οργανισμό στην Κύπρο, μετά τα γεγονότα του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013.

 

Το Σχέδιο προσφέρει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο μέσω συμφωνίας δανείου ύψους ?50εκ. που έχει συνάψει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εκ μέρους και για λογαριασμό των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ).

 

Το δάνειο θα δοθεί σε δύο δόσεις των ?25εκ. ευρώ ενώ θα δοθεί επιπρόσθετη δανειοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους ?17εκ. από ίδιους πόρους των ΣΠΙ.

 

Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται τον Ιούνιο του 2014.

 

Το Σχέδιο αφορά έργα που αναλαμβάνονται από:

 

-Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (έως 250 εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένων των αυτοεργοδοτούμενων).

 

-Εταιρείες Μεσαίου Μεγέθους (από 250 μέχρι 3.000 εργαζόμενοι).

Στόχος του Σχεδίου είναι η προώθηση νέων αναπτυξιακών επενδύσεων και η εργοδότηση των νέων. Το Σχέδιο προσφέρει ελκυστικό κόστος χρηματοδότησης, περίοδο αποπληρωμής μέχρι δώδεκα χρόνια και μέχρι δύο χρόνια περίοδο χάριτος.

 

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται επίσης ένα σκέλος του Σχεδίου που αφορά τους νέους καθώς προνοεί επιπλέον στήριξη στις επιχειρήσεις, μέσω περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου, οι οποίες εργοδοτούν νέους ή παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση σε νέους κάτω των 25 χρόνων.

Η δανειοδότηση θα γίνεται σε ευρώ και τα ποσά των δανείων θα είναι μεταξύ 30.000-500.000 ευρώ.

Όλα τα αιτήματα θα αξιολογούνται από τα ΣΠΙ στα πλαίσια της δανειοδοτικής τους πολιτικής και των σχετικών οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα κατά τόπους καταστήματα της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα και στην ιστοσελίδα www.euloans.coop.com.cy

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΣΥΠΑ: Νέα συνέλευση το βράδυ για τους νέους όρους του Υπουργείου

Πολίτης News, 11:40 (τελευταία ενημέρωση 11:40)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθηνότερα από αύριο τα καύσιμα

Πολίτης News, 11:29 (τελευταία ενημέρωση 11:29)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολονύχτια έρευνα στις χονδρικές αγορές Λευκωσίας και Λεμεσού

Πολίτης News, 11:01 (τελευταία ενημέρωση 11:01)

Επιστροφή
στην αρχή