Στον γύψο η υπόθεση ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ λόγω τεκμηρίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Η υπεράσπιση προέβαλε προσκόμματα, λόγω της καταστροφής από την πυρκαγιά 295 εγγράφων που αποτελούν τεκμήρια στην υπόθεση

Στον γύψο για τουλάχιστον μία βδομάδα μπήκε η δίκη ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, μετά τα προσκόμματα που άρχισε να προβάλλει η υπεράσπιση λόγω της καταστροφής από την πυρκαγιά 295 εγγράφων που αποτελούν τεκμήρια. Η πρόταση των δικαστών όπως τους δοθούν αντίγραφα από το δικό τους υλικό δεν άφησε ικανοποιημένους τους συνηγόρους, οι οποίοι, παρόλο που είχαν δεχθεί την πρόταση του δικαστηρίου για επιθεώρηση των τεκμηρίων για σκοπούς σύγκρισης με εκείνα που οι ίδιοι κατέχουν, εντούτοις κατά τη χθεσινή συνεδρία ζήτησαν αναβολή μέχρι να αποφασίσουν πώς θα χειριστούν το ζήτημα. Το δικαστήριο, μη έχοντας επιλογή, ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρία της 30ής Μαρτίου και όρισε ξανά την υπόθεση για τις 2 Απριλίου. Ωστόσο, ούτε κατά την ημερομηνία αυτή θα συνεχιστεί η ακρόαση, αφού οι συνήγοροι ζήτησαν να αγορεύσουν.

Συγκεκριμένα, όπως είπαν στο δικαστήριο, πρόκειται για θέμα που δεν έχει απασχολήσει ξανά τη δικαιοσύνη, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις τους ως προς το πώς επηρεάζονται τα δικαιώματα των πελατών τους. Ο δικηγόρος του πρώην οικονομικού διευθυντή του Δήμου Πάφου Δημήτρη Πατσαλίδη, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, έκανε λόγο για «τεράστια καταστροφή» και ζήτησε χρόνο τουλάχιστον μία βδομάδα για να τοποθετηθεί. Η συνήγορος του Μιχάλη Πάντη, Ειρήνη Ανδρέα, πρόταξε ενδεχόμενο επηρεασμού της πορείας της δίκης, ενώ ο συνήγορος του πρώην δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Άντρος Πελεκάνος, ανέφερε πως δεν κατανόησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο θέμα που χρειάζεται πολλή μελέτη. Είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ τον πελάτη μου. Ο όγκος των αντιγράφων είναι πολύ μεγάλος και θέλω να τον μελετήσω με προσοχή», ανέφερε. Προέβαλε επίσης τη θέση ότι από το σημείωμα του Πρωτοκολλητείου προς το δικαστήριο προκύπτουν ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, ως προς το πώς επηρεάζονται τα δικαιώματα του πελάτη του.


Επιστροφή
στην αρχή