Στο Στρασβούργο ο Τσίπρας- Ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /H ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μιλήσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, και θα είναι ο ένατος ηγέτης κράτους-μέλους που θα συμμετάσχει στον συγκεκριμένο κύκλο συζητήσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα κατάφερε, μέσα σε ένα δυσμενές για αυτήν οικονομικό περιβάλλον, να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλλά και στην αναβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, με έμφαση στην παροχή ιθαγένειας και το σύμφωνο συμβίωσης. Επιπλέον, θα υπογραμμίσει την ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών ευρωπαϊκών θεσμών ως αντιστάθμισμα στην άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων.


Επιστροφή
στην αρχή