«Στο Κιόνελι νιώσαμε εγκατάλειψη»-Ο ΕΛΔΥΚάριος Αναστασόπουλος στον 'Π'

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Υπήρχε η πληροφορία από το προηγούμενο βράδυ για την τουρκική εισβολή και τους δώσανε εντολή να κοιμηθούνε με τα άρβυλα.

Τις συγκλονιστικές εμπειρίες του από τους πρώτους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Λευκωσία κατέθεσε στην εκπομπή «Στα μισά της μέρας» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο τότε Λοχίας της Δύναμης Θεόδωρος Αναστασόπουλος.

Πριν καλά προλάβει να πατήσει το πόδι του στην Κύπρο, ο Αναστασόπουλος ''γεύτηκε'' τους  τουρκικούς βομβαρδισμούς στις 20 Ιουλίου, ενώ αναφέρει πως υπήρχε η πληροφορία από το προηγούμενο βράδυ για την τουρκική εισβολή και τους δώσανε εντολή να κοιμηθούνε με τα άρβυλα.  

Θυμάται την πρώτη μάχη με τις οχυρωμένες τουρκικές δυνάμεις στο Κιόνελι, αναφέροντας πως τη δεύτερη μέρα μετά την εισβολή ‘‘τα πράγματα άρχισαν να χαλάνε και να πέφτει το ηθικό, δεν υπήρχε βοήθεια, αρχίσαμε να αισθανόμαστε την εγκατάλειψη’’.  

Σημειωτέον πως  όταν επέστρεψε μετά τον πόλεμο πίσω στην Ελλάδα η στρατιωτική διοίκηση τον «αντάμειψε» με πειθαρχική τιμωρία (στρατοδικεία, φυλακή)…

 

Ο τότε Λοχίας της ΕΛΔΥΚ Θεόδωρος Αναστασόπουλος διηγείται τα όσα έζησε στην εκπομπή «Στα μισά της μέρας» του Πολίτη 107,6:

Επόμενο άρθρο:


Επιστροφή
στην αρχή