Στο έλεος του Θεού παιδιά με σύνδρομο Down σε νηπιαγωγείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Χωρίς συνοδό τα παιδιά αφού Επιτροπή Ειδικής Αγωγής μετακίνησε τη μοναδική συνοδό που είχαν τα παιδιά αυτά μαζί τους την περσινή χρονιά.

Χωρίς συνοδό παρέμειναν τρία παιδιά ηλικίας πέντε ετών με σύνδρομο Down που φοιτούν στο 20ό νηπιαγωγείο Λεμεσού, καθώς η Επιτροπή Ειδικής Αγωγής μετακίνησε τη μοναδική συνοδό που είχαν τα παιδιά αυτά μαζί τους την περσινή χρονιά. Ως λύση αποφασίστηκε όπως ένας από τους τρεις σχολικούς βοηθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες του γειτονικού 20ού Δημοτικού Σχολείου παρουσιάζεται ορισμένες ώρες της ημέρας και στο νηπιαγωγείο.
Αγανακτισμένος γονιός επικοινώνησε με τον «Π», εκφράζοντας την απαρέσκειά του για την απόφαση αυτή, αλλά και την ανησυχία του για την ασφάλεια, τόσο του παιδιού του όσο και των υπολοίπων παιδιών στο νηπιαγωγείο.

Θέμα ασφάλειας 


Σε επιστολή που απέστειλε στο επαρχιακό γραφείο μέσης εκπαίδευσης αναφέρει ότι ενημερώθηκε από το γραφείο δημοτικής εκπαίδευσης ότι στο 20ό Δημοτικό Σχολείο θα παρουσιαστούν φέτος τρεις βοηθοί αντί τέσσερις που ήταν πέρυσι, μια εκ των οποίων θα παρευρίσκεται περιστασιακά - για ορισμένες ώρες της ημέρας- και στο νηπιαγωγείο.
Ο γονιός χαρακτηρίζει απαράδεκτο να υπάρχει μια μόνο σύνοδος για τρία παιδιά στο νηπιαγωγείο με σύνδρομο Down, τα οποία χρειάζονται συνεχώς επίβλεψη και αυτή να μοιράζεται τον χρόνο της με το δημοτικό. Τονίζει, δε, ότι πρόκειται για θέμα ασφάλειας όλων των παιδιών του σχολείου.

Θα εξεταστεί

 
Ο «Π» επικοινώνησε με τον επαρχιακό λειτουργό Λεμεσού μέσης εκπαίδευσης Γιάννη Ευθυμίου, ο όποιος εκτελεί και χρέη προέδρου της επαρχιακής επιτροπής Ειδικής Αγωγής, ο οποίος μας ανέφερε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα βρίσκεται στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας της επιτροπής για εξέταση. Ζήτησε ωστόσο χρόνο για εξέταση του συγκεκριμένου αιτήματος πριν εκφέρει άποψη. Να σημειωθεί ότι περιθώρια αλλαγών υπάρχουν, καθώς μόλις πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσθετες θέσεις για βοηθούς και συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα.


Επιστροφή
στην αρχή