Στο εδώλιο ο πρώην κοινοτάρχης Κάτω Πύργου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε το συνολικό ποσό των περίπου 5.000 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως -Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει τις σχετικές αποδείξεις

Αντιμέτωπος με έναν μεγάλο αριθμό κατηγοριών που αφορούν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας βρίσκεται ο πρώην κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Κώστας Μιχαηλίδης. Οι κατηγορίες συνίστανται στο ότι μεταξύ των ετών 2007-2011 οικειοποιήθηκε το συνολικό ποσό των 4.840 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως χωρίς όμως να παρουσιάσει στο κοινοτικό συμβούλιο οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά και χωρίς να λάβει την έγκριση των υπολοίπων μελών του συμβουλίου. Κατηγορείται επίσης ότι επί σειρά ετών ανανέωνε αυθαίρετα τα ασφαλιστικά συμβόλαια των οχημάτων του συμβουλίου αφού αντιπρόσωπος στην εταιρεία στην οποία ασφαλίζονταν ήταν η σύζυγός του, ενώ, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, δεν λάμβανε ούτε την έγκριση των υπολοίπων μελών του συμβουλίου.


Ειδικότερα για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατηγορείται ότι ενώ έπρεπε να απέχει από τις σχετικές συνεδρίες του συμβουλίου επειδή η σύζυγός του λειτουργούσε ως αντιπρόσωπος σε συγκεκριμένη εταιρεία, εντούτοις δεν το έπραττε. Επίσης κάθε χρόνο τα συμβόλαια ανανεώνονταν αυτόματα, πράγμα που επίσης συνιστούσε παράβαση της διαδικασίας.


Αρχικά στο κατηγορητήριο, για καθεμιά από τις κατηγορίες οι οποίες ανέρχονται συνολικά στις 54, περιλαμβανόταν και το αδίκημα της κλοπής, όμως τελικά αυτό αφαιρέθηκε και παρέμεινε μόνο η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, διά του συνηγόρου του Ευστάθιου Ευσταθίου, υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έχει αποδείξεις για κάθε ποσό το οποίο κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε και ότι προτίθεται να τις παραθέσει. Η υπόθεση εκδικάζεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί εντός Οκτωβρίου.


Τα ποσά που αποσύρονταν ως έξοδα παραστάσεως ήταν ύψους μεταξύ 200-500 ευρώ την κάθε φορά, αυτό δε, βάσει του κατηγορητηρίου, συνέβη 14 φορές σε διάστημα περίπου 4 ετών.


Επιστροφή
στην αρχή