Στο χαρέμι, λέει, δεν θα πήγαινε. Στo… Kehlsteinhaus;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
«Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις». Ψώρα δεν είναι αλλά ο αδίστακτος λαϊκισμός και έλλειψη ορίων και αιδούς, διευκολύνουν τη μετάδοσή του.

«Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις», έγραψε στο twitter η καμένη (για την Ένωση, μελλοντικά) Ελενάρα.

Η μοναδική πολιτικός -στον πλανήτη- την οποία μπορεί κάποιος να αποκαλεί απατεώνα με βάση τα δικά της λόγια, αφού είχε πει προεκλογικά πως «ο ψηφοφόρος δεν θα ξεγελαστεί!» και πως θα του έλεγε «πριν την κάλπη» εάν θα ερχόταν στη Βουλή εδώ ή εάν θα έμενε στα λούσα των Βρυξελλών. Και τελικά δεν είπε τίποτα.

«Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις» έγραψε, λοιπόν, αναφερόμενη στην απόφασή της να παραστεί στο ρεζιλίκι του συνεταίρου της Συλλούρη, ο οποίος διέσυρε τη χώρα και τη Βουλή αποφασίζοντας να προσκαλέσει σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν Κυπρίων και Ελλήνων ευρωβουλευτών τους εκεί εκπροσώπους της υπόδικης για εγκλήματα νεοναζιστικής συμμορίας των Αθηνών.

Δεν ξέρω εάν η κίνηση Συλλούρη ήταν δική του απόφαση ή εάν παροτρύνθηκε από κάποιον άλλο/κάποιαν άλλη. Το μόνο βέβαιο είναι πως προκάλεσε σκάνδαλο αφού οι ευρωβουλευτές Κύπρου και Ελλάδας, πλην των τριών της ΧΑ και της Θεοχάρους, αρνήθηκαν να παραστούν καθώς υπάρχει αρχή για τη μη πρόσκληση των νεοφασιστών σε εκδηλώσεις, την ώρα που η συμμορία τους μάλιστα δικάζεται για δολοφονίες και άλλα ως εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, η επιστολή του ευρωβουλευτή Κούλογλου ο οποίος, πολύ σωστά, υπέδειξε στο Συλλουρούδιν (σ.σ. εδώ και εάν του ταιριάζει ο όρος) ότι δεν νοείται πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου να καλεί στελέχη κόμματος το οποίο υμνεί και τη χούντα, στην οποία οφείλεται η απώλεια της μισής μας χώρας, ήταν μια οδυνηρή στιγμή για όλους μας.

Όχι μόνο για εκείνους που συνέπραξαν στην εκλογή του τύπου αυτού στην προεδρία της Βουλής – όταν μάλιστα εξελέγη και στο παρά ένα βουλευτής για όσους ενδεχομένως το έχουν ξεχάσει.

«Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις», έγραψε η φλογισμένη των μισθών και συντάξεων η οποία, για όσους επίσης έχουν μνήμη αδύνατη, όταν ένας από αυτούς της νεοναζιστικής συμμορίας είχε αποβληθεί από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το ρατσιστικό του παραλήρημα, ήταν η μόνη που τον είχε στηρίξει δημόσια.

Η Θεοχάρους, λοιπόν, θεωρεί λάθος το να μην συναγελάζεται κανείς μια υπόδικη συμμορία η οποία μασκαρεύτηκε, χρόνια μετά, τσολιάς χωρίς φυσικά να αποκηρύξει και τον νεοφασισμό. Τουναντίον, ο αρχηγός της δηλώνει πως είναι η γενιά του ηττημένων του ’45, χαιρετά νεοναζιστικά και βουλευτές της τραγουδούν νεοναζιστικά τραγούδια σε βίντεο στο διαδίκτυο με ομοϊδεάτες τους.

Διότι, λέει η Θεοχάρους, το περιστατικό οφείλεται σε… έριδες στην Ελλάδα (!), ο δε θόρυβος έγινε «για την εξυπηρέτηση και συντήρηση της ενδο-ελλαδικής διένεξης». Αυτό κατάλαβε άραγε από τη στάση του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα και το σκεπτικό ΟΛΩΝ πίσω από τη μη πρόσκληση της υπόδικης οργάνωσης σε επίσημες δεξιώσεις;

Τολμώ να εικάσω πως όχι. Η Ελένη είναι έξυπνος άνθρωπος. Σίγουρα όχι όσο νομίζει μες στον ναρκισσισμό της, αλλά είναι. Και έτσι δεν μπορεί να είναι η μόνη που να μην κατάλαβε αυτό που κατάλαβαν οι υπόλοιποι (23) Κύπριοι και Έλληνες ευρωβουλευτές.

Απλώς, ο λαϊκισμός της έχει φτάσει σε τέτοιο ποταπό επίπεδο που, προκειμένου να χαϊδέψει τα αφτιά και των εδώ ακροδεξιών, του χώρου από τον οποίο απέμεινε να αλιεύει το κομματίδιό της, αποφάσισε για άλλη μια φορά να κάνει το κομμάτι της.

Πονηρή, όπως πάντα, μίλησε για «φασισμό» για να μπορεί μετά να πει πως δεν κάνει αυτό ακριβώς που έκανε αφού, ορθώς, τους περιγράφει ως τέτοιους. Μόνο που για εκείνους ο όρος είναι παράσημο τιμής. Και αυτό η Ελένη το ξέρει. Και για τα φιντάνια τους εδώ και το μυαλό που κουβαλούν το ίδιο ισχύει. Ηδονίζονται στο άκουσμα του φασισμού. Δεν ενοχλούνται.

Οξύμωρο: Η συγκεκριμένη επίσης είναι πολύ… large στο πώς προσεγγίζει τους νεοναζί, αλλά την ίδια ώρα μειώνει αδιάλειπτα την άλλη από τη δική της άποψη στο Κυπριακό. Μαζί και όσους συνομιλούν με την άλλη κοινότητα. Μέχρι και στους συντάκτες λεξικού είχε επιτεθεί με αήθη τρόπο διότι το βιβλίο καταγράφει τις κοινές λέξεις των Ε/Κ και Τ/Κ.

Είχε μάλιστα κυνηγήσει και τον μακαρίτη τον Λουκά Χαραλάμπους στα δικαστήρια (και είχε γελοιοποιηθεί), όταν εκείνος της απάντησε όπως έπρεπε σε ένα παραλήρημα αυταρέσκειας αλλά και στιγματισμού της άλλης από τη δική της άποψης, στο οποίο, η Ελένη, είχε πει πως παρά να πάει στο χαρέμι του Αλή Πασά (σ.σ. όπως κατά το υπονοούμενο κάνουν οι… υποχωρητικοί που έχουν άλλη άποψη από την πολυσυνταξιούχο αγωνίστρια) θα προτιμούσε να χορέψει τον χορό του Ζαλόγγου!

Και ο Λουκάς τής είχε πει πως δεν θα πληρούσε τα κριτήρια για το χαρέμι -ολοφάνερα κιόλας- και πως το πολύ να την έπαιρναν καθαρίστρια στους ευνούχους παραδίπλα. Το δικαστήριο τον δικαίωσε!

Η Ελένη, λοιπόν, χθες μας είπε πως «ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις». Παραβλέποντας πως ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικές δυνάμεις εντός του δημοκρατικού τόξου, σε όλη την Ευρώπη, τηρούν αυτή τη στάση έναντι των νεοναζιστικών οργανώσεων είναι ακριβώς πως αυτή η αρρωστημένη ιδεολογία διαδίδεται και πάλι στις μέρες μας μαζικά λόγω της οικονομικής κρίσης και πως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς δεν είναι να βρίσκεται απέναντί της φυσικά, αλλά να περνά στον κόσμο το μήνυμα πως αυτοί που επιδιώκουν -και το λένε- την κατάλυση της δημοκρατίας είναι το ίδιο με όλους τους άλλους.

Ψώρα δεν είναι. Είναι όμως άκρως μεταδοτική. Τη μεταδίδουν πολιτικοί που συσχετίζονται μαζί της προσπαθώντας να γίνουν αρεστοί και να τσιμπήσουν κάτι λαϊκίζοντας. Αυτοί τη μεταδίδουν. Εκούσια ή ακούσια.

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις εξίσου βλαβερά για την κοινωνία που τους ταΐζει. Και εάν μιλάμε για την Ελένη, πλουσιοπάροχα όσο κανέναν άλλο πολιτικό. Με διψήφια χιλιάρικα τον μήνα, για να κάνει διακοπές μάλιστα.

Για αυτό και θα ήταν ενδιαφέρον να μας απαντούσε εάν, στο πλαίσιο της τόσο… διαλεκτικής προσέγγισης στον φασισμό (!) και με δεδομένο ότι δεν θα πήγαινε, λέει, στο χαρέμι του Αλή Πασά, θα πήγαινε λ.χ. στο Kehlsteinhaus, την Αετοφωλιά του Χίτλερ στις βαυαρικές Άλπεις.

Διότι έγραψε και το εξής δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα: «θυμίζω πως όποιος αισθάνεται βαθιά ριζωμένες μέσα του τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται αυτοί τους οποίους κατηγορεί και αποφεύγει».

Εκεί, θα πήγαινε λοιπόν;

Υστερόγραφο: Στην κεντρική φωτογραφία, Εβραίες γυναίκες, κάποιες κρατώντας τα βρέφη τους, οδηγούνται αφού υποχρεώθηκαν να γυμνωθούν στο φαράγγι του Babi Jar έξω από το Κίεβο για να εκτελεστούν. Στην πιο κάτω, αξιωματικός των Ναζί ετοιμάζεται να εκτελέσει δύο παιδιά που είχαν μείνει πίσω. Πάνω από 33 χιλιάδες άνθρωποι, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, εκτελέστηκαν στο συγκεκριμένο φαράγγι σε ένα από χειρότερα εγκλήματα των ινδαλμάτων των συγκεκριμένων. Ένα από τα αμέτρητα.

Κατά τη Θεοχάρους, «η μη συμμετοχή των Ελλαδιτών και Κυπρίων βουλευτών στο δείπνο με το πρόσχημα της παρουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτελεί ολίσθημα [...] Συνεπώς, το να «τιμωρεί» κανείς τη Χρυσή Αυγή μη συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις όπου τυχαία ή σκόπιμα μπορεί να παρίσταται, είναι λάθος, αλλά εκτιμώ ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να προστατεύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία από τέτοια λάθη και όχι να τα προκαλούμε».

Ας την προστατεύσουμε λοιπόν, από όσους μπορούν και της κάνουν κακό με το λαϊκισμό και την έλλειψη ορίων και ντροπής.
Ζητώντας και τα ρέστα από πάνω... 

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

Μεγάλες οι προοπτικές, αλλά μείναμε πίσω

Πολίτης News, 16.08.2018

ΑΠΟΨΗ

Η Παιδεία, ο συνδικαλισμός και η Μεσαία τάξη

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, 16.08.2018

ΑΠΟΨΗ

Δεν μας αξίζει άλλος πόνος, δεν μας πρέπει άλλο δάκρυ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΡΟΥΤΗΣ, 15.08.2018

Επιστροφή
στην αρχή