Πυρίλλης:«Η πολιτεία με σέρνει στα δικαστήρια» - Στήριξη από Καρούσο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο κ. Καρούσος στην ανάρτησή του διερωτάται τι είναι αυτό που θέλουμε τελικά :« Δημάρχους που να εκτελούν ή Δημάρχους που να τους εκτελούν»

Την στήριξή του στον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη εξέφρασε μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος μετά την απόφαση της πολιτείας να τον στείλει στα δικαστήρια όταν ο Δήμος προέβη σε έργα καθαρισμού και εξωραϊσμού στις παραλίες της περιοχής 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:«Η πολιτεία έχει αποφασίσει να με σύρει στα δικαστήρια προσωπικά. Με κατηγορούν ως κοινό εγκληματία και μου πρόσαψαν σήμερα κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, ως άτομο και όχι ως Δήμαρχο, αυτοί που για δεκαετίες εγκλημάτησαν και συνεχίζουν να εγκληματούν έναντι της ακρωτηριασμένης μας Επαρχίας

Από την πλευρά του ο κ. Καρούσος διερωτάται τι είναι αυτό που θέλουμε τελικά :« Δημάρχους που να “εκτελούν” ή Δημάρχους που να τους “εκτελούν”»

 

Τι θέλουμε τέλος πάντων Δημάρχους που να “εκτελούν” ή Δημάρχους που να τους “εκτελούν”.

Περί Θεόδωρος Πυρίλλης, Δημάρχος Παραλιμνίου. Είναι αδιαπραγμάτευτο δεδομένο ότι όλοι οι αξιωματούχοι σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, είτε εκλελεγμένοι είτε διορισμένοι, είτε πολιτικοί, είτε εθελοντές, είτε δημόσιοι λειτουργοί, οφείλουν πέραν πάσης αμφιβολίας να παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα μόνο το δημόσιο συμφέρον στα πλαίσια της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης. Είναι επίσης δεδομένο ότι υπάρχουν καθημερινά αποφάσεις είτε πολιτικές είτε τεχνοκρατικές που έστω και αν έχουν ξεκάθαρο στόχο την εξυπηρέτηση του κοινού καλού, όταν λαμβάνονται προκαλούν διαφωνίες μεταξύ διάφορων κοινωνικών ομάδων. Αυτή είναι η δημοκρατία άλλωστε.

Δυστυχώς οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις είναι ανησυχητικές, ιδιαίτερα για τα περιθώρια άσκησης της εξουσίας των εκλελεγμένων από τον λαό Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων όλης της Κύπρου. Ο κίνδυνος είναι ορατός πλέον. Οι Δήμαρχοι να φοβούνται να εκτελούν ή/και να αρνούνται ή/και να κωλυσιεργούν τις αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων.

Σύμφωνα με τον περί Δήμων νόμο , οι Δήμαρχοι εκτελούν τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου αφού ουσιαστικά αποτελούν την εκτελεστική αρχή του Δήμου. Σε αρκετές περιπτώσεις πριν την εκτέλεση αυτών των αποφάσεων λαμβάνονται και σχετικές νομικές γνωματεύσεις. Αφού λοιπόν υπάρχει περίπτωση Δήμαρχοι που εκτελούν και υλοποιούν αποφάσεις του δημοτικού τους Συμβουλίου, ως έχοντες την εξουσία υπό του λειτουργήματος τους, να σέρνονται στα δικαστήρια υπό την προσωπική τους ιδιότητα αν προκύψει διαφωνία για την ορθότητα των πράξεων τους, δηλαδή ως άτομα και όχι ως αξιωματούχοι, τότε θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε.

Θα πρέπει μήπως οι Δήμαρχοι να σταματήσουν να τα βάζουν με τα κατεστημένα και τα ιδιωτικά συμφέροντα και να σταματήσουν να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντός; Θα είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειες τους κάθε φορά που γίνεται προσπάθεια υλοποίησης μιας δραστικής πολιτικής απόφασης που τυχόν θα διασαλεύσει την «ηρεμία» ορισμένων ή θα «επηρεάσει» τα προσωπικά συμφέροντα των λίγων;

Με απλά λόγια μόλις πατήσουν κάποιου τον «κάλλο» αναλόγως της «δύναμης» του, αρχίζει κάθε φορά και ένας προσωπικός Γολγοθάς με ταλαιπωρία, καταγγελίες, αγωγές, απειλές και πολλά άλλα.

Ο Θεόδωρος από ότι φαίνεται πάτησε κάποιου τον “κάλλο” στην Πόλη του που δεν θα έπρεπε, εμένα αυτή είναι η άποψη μου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Πυρίλλης βγήκε μπροστά σε πολλά θέματα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος , όπως το ΧΥΤΥ, (η στάση πληρωμών από αυτόν άρχισε) , ήταν ο πρώτος που αντέδρασε δυναμικά , και αυτός που έπεισε και εμένα να τον ακολουθήσω στο θέμα αυτό. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι με προσωπικό και πολιτικό κόστος καθάρισε την διαφθορά από τις παραλίες του Παραλιμνίου και δεν φοβήθηκε να τα βάλει με τον οποιοδήποτε για το συμφέρον του δήμου του.

Τελικά οι Δήμαρχοι στην Κύπρο είναι η «συτζιά του μάυρου». Φταίνε για όλα τα προβλήματα της χώρας, και μένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι, έρμαιο του κάθε προσωπικού συμφέροντος!

Ελπίζω να προβληματιστούν και άλλοι Δήμαρχοι για το θέμα αυτό και να κατανοήσουν ποιες αλλαγές θα υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε στον τρόπο που λειτουργούμε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Το σίγουρο είναι ότι ο θεσμός του δημάρχου έχει απαξιωθεί, τυγχάνει ελάχιστου σεβασμού και καμιά φορά διερωτώμαι εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο εθελοντικά να θέτουμε τους εαυτούς υπό την κρίση του λαού για να εκλεγούμε Δήμαρχοι που στο τέλος μας οδηγεί να σερνόμαστε μια την άλλη στα δικαστήρια, άσχετα αν η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι αθωωτική.

Τι θέλουμε τέλος πάντων δημάρχους που να “εκτελούν” οι δημάρχους που να τους “εκτελούν”.

Θεόδωρε Πυρίλλη, έχεις την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μου. Θα σταθώ δίπλα σου σε όλη αυτή την διαδικασία.

 

 

Η ανάρτηση του Δημάρχου Παραλιμνίου:

Στο Εδώλιο του Κατηγορουμένου...

Κάθε εκλελεγμένος, έχει υποχρέωση να καταβάλλει το άπαν των δυνάμεών του, για να προασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου του.

Υλοποιώντας σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού ο Δήμος έλαβε νομική γνωμάτευση ότι είχε το δικαίωμα να το πράξει, προέβηκε σε έργα καθαρισμού και εξωραϊσμού στις παραλίες.

Η πολιτεία έχει αποφασίσει να με σύρει στα δικαστήρια προσωπικά. Με κατηγορούν ως κοινό εγκληματία και μου πρόσαψαν σήμερα κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, ως άτομο και όχι ως Δήμαρχο, αυτοί που για δεκαετίες εγκλημάτησαν και συνεχίζουν να εγκληματούν έναντι της ακρωτηριασμένης μας Επαρχίας.

Αντί να έχουν ως μέλημα την επανόρθωση αδικιών δεκαετιών και εκπλήρωσης των όσων είχαν υποσχεθεί στον κόσμο του Παραλιμνίου, θέλουν να με βάλουν στο σκαμνί σε προσωπικό επίπεδο επειδή αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του τόπου μας.

Να ξέρετε όλοι ότι όσες προσπάθειες και να γίνουν, τίποτα δεν θα με λυγίσει ούτε εμένα ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε: 1ης Απριλίου ακόμα πελαγοδρομεί και μας κοροϊδεύουν εδώ και 2 χρόνια για να χρησιμοποιούνται τα λεφτά σε άλλες Επαρχίες. Παραλιακός πεζόδρομος: 2 ½ χρόνια για να μας δώσουν αδειοδότηση και αυτή τη στιγμή λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών συνεχίζουν να μας εκδικούνται καθυστερώντας επίτηδες τις απαλλοτριώσεις. Μεταφορά Κτηματολογίου και Πολεοδομίας στην Αμμόχωστο: Την τελευταία στιγμή (20/12/2017) τα τμήματα αυτά υπόβαλαν νέες απαιτήσεις για το κτίριο για να αποτρέψουν την έκδοση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης για να μην γίνει η μεταφορά τους στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Επειδή διαμαρτυρόμαστε πρέπει να μας βάλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να μας υποχρεώσουν να σωπάσουμε και να υποκύψουμε απέναντι στα συμφέροντα τα οποία έχουμε θίξει. Αναμένουμε από τους ίδιους να είναι αμείλικτοι με τους ιδιώτες που έκαμαν αίσχη πάνω στις παραλίες. Καταγγελίες του Δήμου στην Αστυνομία και την Επαρχιακή Διοίκηση για τις παραλίες κουκουλώνονται, αλλά ο Θεόδωρος Πυρίλλης κατηγορείται υπό την προσωπική του ιδιότητα και θα τον σύρουν στα Δικαστήρια.

Θα ανέμενα από την κυβέρνηση, να επιδείξει τον ίδιο ζήλο που επέδειξε για να με σύρει προσωπικά στο Δικαστήριο, να ολοκλήρωνε το Τοπικό Σχέδιο που κρατά καθηλωμένη την ανάπτυξη του Δήμου Παραλιμνίου και της Επαρχίας Αμμοχώστου, που εκπονείται εδώ και 6 χρόνια.

Δεν πρόκειται να ζητήσω τον οίκτο κανενός για να μην με σύρουν στα Δικαστήρια. Θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου, όσα και εάν υποφέρω και υπομένω εγώ και η οικογένειά μου σε προσωπικό επίπεδο και την ημέρα που θα καθίσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα είμαι περήφανος!

 

Oι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας www.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευσή τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό μίλησαν Άντρος-Τσίπρας

Πολίτης News, 21:33 (τελευταία ενημέρωση 21:33)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπάνιο αεροπορικό δυστύχημα: Αεροπλάνο πάτησε άνθρωπο

Πολίτης News, 20:07 (τελευταία ενημέρωση 20:07)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκάφα Ελληνικής Αστυνομίας: Κυκλοφόρησε χάρτη με την...«Βόρεια Κύπρο»

Πολίτης News, 19:13 (τελευταία ενημέρωση 19:13)

Επιστροφή
στην αρχή