Ξεκίνησε με καθυστέρηση η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά τη Σύνοδο αναμένεται να υπογραφεί και σειρά συμφωνιών, ενώ στο περιθώριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 6η Τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στην Ελούντα της Κρήτης, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
 
Η Σύνοδος των τριών ηγετών ξεκίνησε στη 13:20 με περίπου 3 ώρες καθυστέρηση, καθώς προηγήθηκαν οι διμερείς επαφές που διήρκεσαν περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Αναμένεται ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη, ενώ μετά το πέρας των τριμερών διαβουλεύσεων θα υπογραφεί αριθμός συμφωνιών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των τριών ηγετών στους δημοσιογράφους. 


 
Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν στην Κρήτη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Στην Κρήτη μετέβη τελικά και η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Ελούντα βρίσκονται ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.
 
Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι, ο Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα, ο Υπουργός Επικοινωνιών Αμρ Τάλατ, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Αμρ Νάσαρ και η Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας Σάχαρ Νασρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή