Στην κορυφή του Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ /ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

O Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε δίκαια κι εύκολα του Κέβιν Άντερσον με 6-2, 6-2, 7-6 (3) στον τελικό του Γουίμπλεντον και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο

Ανώτερος, ψύχραιμος και ξανά πτήση στην κορυφή!

O Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε δίκαια κι εύκολα του Κέβιν Άντερσον με 6-2, 6-2, 7-6 (3) στον τελικό του Γουίμπλεντον και κατέκτησε το τέταρτο τρόπαιο στον θεσμό και 13ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του! Ο Σέρβος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα ανεπανάληπτο δεκαπενθήμερο στο Λονδίνο που τον οδήγησε στην επιστροφή σε Grand Slam τίτλους μετά από δύο χρόνια!

Δύο δύσκολα χρόνια στα οποία αμφισβητήθηκε η αφοσίωσή του στο άθλημα, το κίνητρο του για να συνεχίσει στο κορυφαίο επίπεδο, μια διετία μεγάλης αγωνιστικής κρίσης, πρόωρων αποκλεισμών, δύσκολων πνευματικών στιγμών που έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με την απόλυτη κυριαρχία του την περίοδο 2015-2016.

Όποιος παρακολουθούσε τα δυο πρώτα σετ, θα μπορούσε εύκολα να καταλάβει την υστέρηση του Άντερσον και την αδυναμία του, μετά την υπερπροσπάθεια του ημιτελικού απέναντι στον Ίσνερ, να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Θα έβλεπε όμως επίσης και τους λόγους για τους οποίους ο Τζόκοβιτς ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην κορυφή, ερχόμενος μάλιστα από τη χαμηλότερη θέση στην κατάταξη (Νο.21), μετά τον Γκαούντιο το 2004 (Νο.44).

Ακόμη κι όταν δυσκολεύτηκε στο τρίτο σετ, όταν ο Νοτιοαφρικανός μπήκε στο κορτ έτοιμος να σταματήσει τα πάμπολλα αβίαστα λάθη και να χρησιμοποιήσει όλα του τα «όπλα», ο τίτλος δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα χέρια του Σέρβου, που «δραπέτευσε» από τη δύσκολη θέση πολλές φορές, για να πάρει τη νίκη στο τάι μπρέικ και να πανηγυρίσει έξαλλα την επιστροφή του στην κορυφή του παγκόσμιου τένις!


Επιστροφή
στην αρχή