Στην Κολομβία ο Χρήστος Στυλιανίδης (video)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Πακέτο βοήθειας 31 εκ. ευρώ για Λατινική Αμερική και Καραϊβική ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Πακέτο βοήθειας 31 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, επισκέφθηκε την Κολομβία και τόνισε ότι τα χρήματα έχουν δύο σκοπούς: τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε τη μεθοριακή πόλη Κουκούτα, καταφύγιο μεταναστών από τη Βενεζουέλα.

«Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο σεβασμό των νόμιμων και δημοκρατικών θεσμών. Καμία εναλλακτική στη διάκριση των εξουσιών, το κράτος δικαίου και φυσικά, πάνω απ' όλα, στο σεβασμό των πολιτών και το δικαίωμά τους να εκφράζουν ελεύθερα την πολιτική τους άποψη. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για να βοηθήσουμε ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Βενεζουέλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο Χρήστος Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλάι της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς πορεύεται προς την ειρήνη και την ευημερία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ταξίδεψε και στο Κουίμπντο, μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί σφόδρα από τον πολυετή εμφύλιο της Κολομβίας.

 

 

 

  


Επιστροφή
στην αρχή