Στην Γκάνα το τελευταίο αντίο στον Κόφι Ανάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΔΙΕΘΝΗ

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γκάνα, θα τελεστεί στις 13 Σεπτεμβρίου η κηδεία του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γκάνα, θα τελεστεί στις 13 Σεπτεμβρίου η κηδεία του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Ο Γκανέζος διπλωμάτης, ο οποίος διέμενε μόνιμα στην Ελβετία, θα ενταφιαστεί στο νέο στρατιωτικό κοιμητήριο της Άκρας, της πρωτεύουσας της Γκάνας, καθώς θεωρήθηκε ότι αυτό είναι «το καταλληλότερο σημείο για να υποδεχτεί τη σορό του».

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας, Νάνα Ακούφο-Άντο.

«Ο Κόφι Άναν ήταν ένας από τους λαμπρότερους άνδρες της γενιάς του. Για μένα ήταν σαν μεγάλος αδελφός. Μου έδωσε πολλές συμβουλές για το πώς να χειριστώ ευαίσθητα ζητήματα» ανέφερε ο πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με συγγενείς του Ανάν.

Η κηδεία του «θα αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας» έσπευσε να προσθέσει, γνωστοποιώντας την προσέλευση πολλών αρχηγών κράτους και υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ο Άναν άφησε την τελευταία του πνοή την προηγούμενη εβδομάδα, σε ηλικία 80 ετών. Διατέλεσε επικεφαλής του ΟΗΕ για δύο διαδοχικές θητείες.


Επιστροφή
στην αρχή