Στιγμές που σημάδεψαν τους Ολυμπιακούς: «Ο χειρότερος όλων»

WEB TV /ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα 21 χρόνια του απλά κολυμπούσε κοντά στις ακτές της Ισημερινής Γουινέας, αφού βαθύτερα δεν πήγαινε εξαιτίας των καρχαριών

Ο Ερικ Μουσαμπανί είναι ο κολυμβητής που έκανε τον χειρότερο χρόνο στην ιστορία των αγώνων. Στα 21 χρόνια του απλά κολυμπούσε κοντά στις ακτές της Ισημερινής Γουινέας, αφού βαθύτερα δεν πήγαινε εξαιτίας των καρχαριών. Οι προπονήσεις του γίνονταν ακόμα σε λίμνες και πισίνες 13 μέτρων.

Ηταν ο πρωταθλητής στο άτυπο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Έναν χρόνο πριν τους Αγώνες του Σίδνεϊ, του ανακοινώθηκε πως θα λάμβανε τη wild card που είχε δοθεί στην χώρα του για να εκπροσωπηθεί στην Αυστραλία. Ο Ερικ δεν είχε κολυμπήσει ποτέ του σε ολυμπιακή πισίνα.

«Στα τελευταία 15 μέτρα δεν άντεχα άλλο, αλλά σκεφτόμουν ότι ή έπρεπε να κολυμπήσω ή θα πνιγώ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Άκουγα τον κόσμο και έπαιρνα θάρρος», Έρικ Μουσαμπανί, για την εμφάνισή του στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 στα 100 μέτρα ελεύθερο, όπου τερμάτισε σε 1:52.72, ένα λεπτό πιο αργά από το παγκόσμιο ρεκόρ! Να σημειωθεί ότι στην κούρσα συμμετείχαν τρεις αθλητές, με τους δύο να ακυρώνονται και τον Μουσαμπανί να συναγωνίζεται με τον... εαυτό του!

 

Διαβάστε επίσης:

WEB TV

Στιγμιότυπα Ανόρθωση-ΑΕΚ 0-1 (36η αγων.)

Πολίτης Sports, 20.05.2017

WEB TV

Στιγμιότυπα ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 2-2 (36η αγων.)

Πολίτης Sports, 20.05.2017

Επιστροφή
στην αρχή