Στη Βουλή εκτάκτως ο Χάρης Γεωργιάδης: «Όλα θα πάνε καλά»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Στη Βουλή μετέβη ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, για να ενημερώσει τους βουλευτές για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό

 Αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης αποχωρώντας από τη Σύσκεψη Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.
 
«Δεν θα πάνε όλα σήμερα (δεν θα ψηφιστούν όλα τα νομοθετήματα), αλλά όλα θα πάνε καλά», περιορίστηκε να αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης

Η συνεδρία της Ολομέλειας διεκόπη για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη.

Νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα της Κυβέρνησης για συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος των 5 νομοθετημάτων που ενέκρινε την Πέμπτη το Υπουργικό για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το σχέδιο εγγυήσεων της Κυβέρνησης που αφορά τη συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Περαιτέρω η Ολομέλεια απέρριψε αίτημα του ΔΗΣΥ για αναβολή της συζήτησης στο κεφάλαιο Δ’ για τον Συνεργατισμό.

Στο μεταξύ έντονο προβληματισμό προκαλεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα το γεγονός ότι συνεπεία των χθεσινών αναφορών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, δημιουργήθηκαν ουρές καταθετών στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα για να αποσύρουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με την Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου που προήδρευσε της συνεδρίας  της Επιτροπής Ελέγχου, των αναφορών του Υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας δεν προηγήθηκαν ερωτήσεις Βουλευτών. Η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως στο μισό της συνεδρίας της Επιτροπής παρίστατο και ο Πρόεδρος της Βουλής. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις έγιναν προκειμένου "να τεθεί ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων η Βουλή".

ΚΥΠΕ


Επιστροφή
στην αρχή