Στη νέα σκηνή του ΘΟΚ οι «Φυλές» θέτουν καίρια ερωτήματα WebTV

WEB TV /ST0RIES

Οι «Φυλές», κάνουν πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου στη νέα σκηνή του ΘΟΚ, η οποία έχει προσαρμοστεί με τρόπο ώστε ο θεατής να έρχεται πιο κοντά στην πλοκή

Αξίζει τον κόπο να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον προεκλογικό πυρετό που μας έχει κυριεύσει για την παράσταση της νέας σκηνής του ΘΟΚ «Φυλές» η οποία πραγματεύεται καίρια ερωτήματα για τις έννοιες της επικοινωνίας, της αποδοχής και της συνύπαρξης, με αφετηρία την αναπηρία ενός αγοριού που είναι κωφός και διαβιεί σε οικογένεια ακουόντων. Η σκηνοθέτιδα της παράστασης Αθηνά Κάσιου, αλλά και οι ηθοποιοί Δήμητρα Δημητριάδου, Λάμπρος Κωνσταντέας, Μάριος Κωνσταντίνου, Σπύρος Σταυρινίδης, Αντωνία Χαραλάμπους και Νιόβη Χαραλάμπους μιλούν στην εκπομπή «Stories» για τις παγίδες που κρύβει η απομόνωση σε «φυλές», σε κλειστές ομάδες ανθρώπων με τους δικούς τους κώδικες και κανόνες.

Στην παράσταση, σημαντική συμβολή είχε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του κρατικού καναλιού στη νοηματική Φώτης Φωτίου, ο οποίος «έμπασε» τους συντελεστές στον κόσμο των κωφών. Στο έργο υπάρχουν πραγματικοί διάλογοι στη γλώσσα της νοηματικής.

Οι «Φυλές», κάνουν πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου στη νέα σκηνή του ΘΟΚ, η οποία έχει προσαρμοστεί με τρόπο ώστε ο θεατής να έρχεται πιο κοντά στην πλοκή της ιστορίας.

Στη Λάρνακα η παράσταση θα δοθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο και στη Λεμεσό στο θέατρο Ριάλτο στις 21 Φεβρουαρίου.  

Οι παραστάσεις στις 21 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό και στις 15 Μαρτίου στη Λευκωσία θα γίνονται με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.

 


Επιστροφή
στην αρχή