Στα σκ… μας πνιγόμαστε; Ε, δεν μας αξίζει;

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

«Όπως είπαμε, κυρία Ελπινίκη! Όσα εμείναν που το Πασχαλινόν Επίδομα, θα πάμε σκι στο Σεν Μόριτζ τις γιορτές. Εν να εν τζαι οι συμπέθεροι του Προέδρου»

Μιλάμε πάντα για το ίδιο κράτος, έτσι;

Το κράτος όπου, λ.χ., οι «πολιτικοί ηγέτες» και διάφοροι άλλοι, πρώην και νυν αλλά και χήρες, δικαιούνται φρουρούς. Και όταν δεν τους θέλουν και προτιμούν να λαϊκίσουν, μπορούν να λάβουν ως… αποζημίωση επίδομα για σοφέρ.

Ήταν κάπου στα 1.700 ευρώ. Μετά τους χτύπησε η κρίση τους καημένους. Και κατέβηκε στα 1.000 κάτι. Τον μήνα. Porca miseria!

Εάν, δε, δεν θέλουν σιοφέρη, μπορούν να εισπράττουν το επίδομα και να το καταθέτουν π.χ. στα ταμεία του κόμματός τους. Το οποίο, αναλόγως μεγέθους, εισπράττει αρκετές δεκάδες ή κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες τον χρόνο από τα δημόσια ταμεία. Εάν έχει εκλογές παίζουν και έξτρα ποσά.

Για αυτό το κράτος μιλάμε. Μια χώρα η οποία, παρότι βγήκε από το μνημόνιο, έχει ακόμη τεράστια προβλήματα πολλά από τα οποία αγγίζουν την πλειονότητα και άλλα τα οποία αφορούν τις ευάλωτες ομάδες. Ανάμεσά τους, αυτούς που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Κι όποιος έχει την ατυχία να ζει με κάτι ευρώ απάνω από το θεωρητικό όριο, ας κόψει τον λαιμό του.

Είναι η ίδια χώρα η οποία καταβάλλει σε όλους της τους βουλευτές, αυτοί άλλωστε τα αποφασίζουν, 580 ευρώ «οδοιπορικά» τον μήνα. Ακόμη και οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων τα παίρνουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Οδοιπορικά παίρνουν και πολλοί άλλοι.

Κάποιοι από τους οποίους δικαιούνται να χρησιμοποιούν τα (πολυτελή) υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα και εκτός ωρών υπηρεσίας. Αυτά που τα ανεφοδιάζει, τα συντηρεί, τα επιδιορθώνει και τα αντικαθιστά το κράτος. Ακόμη κι όταν δεν υπάρχει λόγος να το κάνει πολλές φορές.

Διότι το αυτοκίνητο συνδέεται και με ένα… πρεστίζ, ειδικά εάν μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα. Έστω και εάν αυτά αδυνατούν να αντιληφθούν πως ο πρότερος βίος τους είναι τέτοιος που και με βασιλική άμαξα να κυκλοφορούσαν ο κόσμος πάλι θα τους μούντζωνε. Συχνά δικαίως.

Κι εάν μιλάμε -πάλι- για τους βουλευτές, τότε μιλάμε και για μια χώρα στην οποία οι ίδιοι οι νομοθέτες εξαπατούν εν γνώσει τους το κράτος εισπράττοντας «επίδομα γραμματέως» απλά για να αυξηθεί κι άλλο ο μισθός τους! Όταν απλά δεν χρειάζονται και δεν προσλαμβάνουν τέτοιο προσωπικό διότι έχουν ήδη συνεργάτες. Που πάλι τους πληρώνουμε εμείς.

Είναι ένα ψωροχιλιάρικο -1.025 ευρώ- έκαστος τον μήνα το οποίο όμως αντί να είναι συντάξιμο για την/τον γραμματέα που δεν υπάρχει, συνυπολογίζεται στη δική τους σύνταξη!

Κι αν μιλάμε για συντάξεις, μιλάμε και για τη χώρα η οποία διατηρεί, ελέω αντισυνταγματικότητας, διπλές και τριπλές συντάξεις σε υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αφού ελάχιστοι ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν την κίνηση και ζήτησαν όπως αυτά τα λεφτά κατατίθενται σε κάποιο ίδρυμα τουλάχιστον, αφού δεν επιστρέφονται.

Στις υψηλές βαθμίδες του Δημοσίου και των αρχόντων μας, αιρετών και προαχθέντων, συναντάμε αρκετές δεκάδες περιπτώσεις -όλοι οι πιο υψηλά αμειβόμενοι πάντα εννοείται, λόγω βαθμίδας- οι οποίοι εισπράττουν έως και 18.000 ευρώ τον χρόνο επιπρόσθετα, ως επίδομα παραστάσεων.

Ξέρετε, γεύματα και καφέδες. Λογικό εκεί που έχουν πάει οι τιμές του καφέ! Έτσι δεν είναι; Άστε που εάν μιλάμε για καφέδες, τους περισσότερους δεν τους κερνούν οι προϊστάμενοι αλλά οι υφιστάμενοί τους.

Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα. Αμέτρητα. Λεφτά τα οποία πετιούνται από το παράθυρο εν μέσω τρομερών κοινωνικών ανισοτήτων.

Προκλητικά και προκειμένου μια κάστα (κάποτε η ίδια και κάποτε μια άλλη από την «κάστα» στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Χατζηπέτρου της ΠΑΣΥΔΥ, αυτού του κοινωνικού καρκινώματος) να απομυζούν τα κρατικά ταμεία την ώρα που όλα αυτά θα έπρεπε να είχαν ανακατανεμηθεί με τρόπο που να στηρίζονταν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αυτές που χθες έμαθαν π.χ. ότι εάν είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και εάν οι συντάξεις τους (μαζί έτσι;) είναι κάτω από 750 ευρώ τον μήνα ή εάν μιλάμε για ένα άτομο κάτω από 500 δικαιούνται να πάρουν πασχαλινό επίδομα των 190 ευρώ.

Εάν όμως παίρνουν 501 ή 751 δεν θα το πάρουν. Και λογικό είναι. Ποιος ξέρει τι εξαλλοσύνες μπορεί να κάνουν με 190 ευρώ, εκεί που τσιμπάνε ας πούμε εκείνος (έχει σημασία γιατί βάζουμε στον άντρα τη «μεγάλη» σύνταξη) 415 ευρώ και εκείνη 352 ευρώ τον μήνα.

Και μετά απορούν κιόλας αυτοί όλοι οι άθλιοι γιατί φτάσαμε να αλωνίζουν πια οι λαϊκιστές και οι -μασκαρεμένοι εθνοπατέρες- φασίστες όλων των ειδών και να παρασύρουν τον κόσμο μαζί τους, παριστάνοντας τους «αντισυστημικούς» δήθεν και πουλώντας παραμύθια. Παρότι είναι το ίδιο μέρος το πάρτι και αυτοί.

Για αυτή τη χώρα μιλάμε. Η οποία ό,τι κι αν πάθει θα το αξίζει με αυτούς που επιλέγουμε να μας διοικούν χωρίς να αντιδρούμε. Αυτή η μαφία των βδελλών που έχουν μάθει να μας απομυζούν και να αναπαράγονται, δουλεύοντάς μας

Ό,τι πάθουμε το αξίζουμε. Όλοι μας. Πρώτα η εκάστοτε κυβέρνηση και συνεπώς η νυν ανάλγητη, μετά η Βουλή με τα κόμματα (ΟΛΑ τα κόμματα γιατί όλα τα εισπράττουν), οι εργατοπατέρες, τα ΜΜΕ και όλοι μας ως πολίτες ατομικά.

Για το ότι τα κάναμε σκ... αλλά τίποτα δεν κάνουμε.

Και στα σκ… μας είναι που πνιγόμαστε μέρα με τη μέρα.

Αλλά καλά να πάθουμε.


Επιστροφή
στην αρχή