Στα σχολεία θα βρίσκονται στις 3 Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ /ΚΥΠΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, οι προτάσεις που τέθηκαν ήταν προφορικές, ενώ οι ίδιοι ζήτησαν να τους δοθούν γραπτώς

Την πρόθεση των εκπαιδευτικών όπως βρίσκονται κανονικά στα σχολεία τους τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης. 

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, οι Οργανώσεις τοποθετήθηκαν εκτενέστερα και αναλυτικότερα για όλα όσα προκύπτουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία και μετά την ομόφωνη απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης. 
 
Στη διάσκεψη αναφέρθηκαν, επίσης, όλες οι λεπτομέρειες της πορείας διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα από τα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ προς το Προεδρικό Μέγαρο.  

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, οι προτάσεις που τέθηκαν ήταν προφορικές, ενώ οι ίδιοι ζήτησαν οι προτάσεις να τους δοθούν γραπτώς. Τότε, όπως εξήγησε, βρέθηκαν στο δίλημμα να φύγουν ή να παραμείνουν και να δουν πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση.

Από τη συζήτηση, όπως ανέφερε στη διάσκεψη τύπου, έγιναν κάποιες προτάσεις που δεν προβλέπονταν, ενώ οι απαντήσεις τους ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο που τους δόθηκε. Εξήγησε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή από τους ίδιους, μόνο εμπλουτισμός.

Συνέχισε αναφέροντας ότι δεν είχαν εξουσιοδότηση να απαντήσουν οι ίδιοι, έχουν σώματα που το αποφασίζουν. Ο κόσμος τους όμως απέρριψε την πρόταση για συγκεκριμένους λόγους.

Μάλιστα, χαιρέτισαν την πρόταση Αναστασιάδη για την πρόωρη αφυπηρέτηση, αφού θα είχε πολλαπλά οφέλη.

Ερωτηθείς  ο κ. Φυλακτού αν σε νέα πρόσκληση θα επανέλθουν στο διάλογο, απάντησε θετικά.

Στο μεταξύ, στις 9 αύριο το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, συνεδριάζει εκτάκτως, ούτως ώστε να ενημερωθεί σχετικά με την κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα που δημιουργούνται και το σεβασμό στην τήρηση των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν για το πιο πάνω θέμα ο Υπουργός Παιδείας  και Πολιτισμού και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.


Επιστροφή
στην αρχή