Στα χρόνια της υπομονής, δεν μας λυπήθηκε κανείς (τους)

ΑΠΟΨΗ /ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
Χθες η Νήσος των Αγίων γιόρτασε (και) την Αγία Υπομονή. Εάν υπήρχε και Αγία Πουμασδέρνει οι του «πατριωτικού χώρου» (sic) θα τη γιόρταζαν ολόχρονα

Χθες, η Νήσος των Αγίων, «μαζί με τον απανταχού ελληνισμό», γιόρτασε την εορτή της Αγίας Υπομονής. Η όλο και πλέον δημοφιλής εδώ κάρα της έρχεται στην Κύπρο, σταθερά όπως και η Πάολα, μία φορά κάθε χρόνο και μαζεύει μαζί με άλλες συναδέλφισσες κάρες και άλλα μέλη, πολλά λεφτά.

Τα οποία όμως, όπως και όλα τα άλλα, πάνε σ’ αυτά για τα οποία φημίζονται τα εκκλησιαστικά ταμεία: αγαθοεργίες, χήρες και ορφανά, κόσμο φτωχό που δεν έχει όσα θα έπρεπε και ο οποίος είναι τέτοιος μόνο και μόνο λόγω της αμέλειάς του.

Μάλιστα κύριε. Της αμέλειάς του να ενημερώσει αυτούς που φέρνουν κάθε χρόνο (και) αυτά τα κόκαλα μαζί με όλες τις άλλες -πάντα για τους φτωχούς και μόνο- επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, να τους ενημερώσει λοιπόν για τη δεινή κατάστασή του. Για να τον βοηθήσουν. Αμέσως. Και απλόχερα! Εκκλησία (Κύπρου) ΛΤΔ style.

Γιατί αυτοί, οι άγιοι πατέρες (κάποιοι από τους οποίους είναι και πατέρες σκέτο…), αυτοί λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ σκίζονται προκειμένου το ποίμνιο να έχει ό,τι του χρειάζεται. Για αυτό έκλεισαν, αν θυμάστε, και πρώτοι τα κοινωνικά παντοπωλεία, αυτά που είχαν ανοίξει τελευταίοι. Διότι το ποίμνιο δεν έχει ανάγκες.

Τέλος πάντων. Χθες που λέτε, η Νήσος γιόρτασε αυτή την εορτή. Η συγκεκριμένη θεωρείται ιδιαίτερα θαυματουργή. Θαυματουργή δηλαδή, ιδιαίτερα στο να γεμίζουν τα παγκάρια για το καλό των αναξιοπαθούντων. Διότι οι άγιοι πατέρες (από μία ή περισσότερες απόψεις, δεν έχει σημασία εδώ) ποτέ δεν βάζουν το δάχτυλο στο μέλι. Αλλού ναι. Ζουν μόνο ασκητικά. Μέλι ποτέ.

Εάν η συγκεκριμένη είναι «θαυματουργή» και σε άλλα θα σας γελάσω. Δεν υπάρχουν θαύματα, λέω εγώ.

Αλλά, ακούγοντας τον Σίμο Αγγελίδη της Τρικυμίας Πωλητών Πατριωτισμού να λέει πως το κόμμα θα κάνει υπομονή και να υποδεικνύει πως ήταν της Αγίας Υπομονής εχθές, νομίζω πως το «θαύμα» εξαντλείται στα παγκάρια.

Διότι, με δεδομένο ότι ο μπουμπούκος της Συμμαχίας είναι τόσο πιστός της, εάν ήταν θαυματουργή δεν θα έκανε κάτι για να τον ανταμείψει; Κάπως; Κάτι τέλος πάντων. Θα τον είχε να βασανίζεται με ασκήσεις υπομονής για τον ίδιο αλλά και τα ώτα του κοσμάκη;

Και δεν είναι και οι μόνοι που το δουλεύουν με την υπομονή αυτό το διάστημα. Όχι! Οι υπόλοιποι του «κέντρου», στο διάλειμμα και αυτοί πάντα του αγώνα για τη λευτεριά, όπου και εάν υπάρχει (ε, το διάλειμμα ναι...), ζουν κι αυτοί ώρες που χρειάζονται υπομονή.

Πολλή υπομονή.

Ο «κοινός» τους υποψήφιος wannabe, το κληρονομικώ δικαίω αππωμένο της Στράκκας το οποίο θέλει η μάμα να το κάμει και Πρόεδρο χωρίς να έχει κάτι να παρουσιάσει πέρα από το ότι είναι ο πιο ψεύτης το τελευταίο διάστημα στον πολιτικό χώρο και ο δεύτερος αισχρότερος στη διαστρέβλωση μετά τον Σιζόπουλο, ο «κοινός» τους λοιπόν υποψήφιος δεν πείθει ούτε το ίδιο του το κόμμα αλλά, παρόλα αυτά, επιμένει και θέλει και αυτό το παιγνίδι της ματαιοδοξίας και της έλλειψης κάθε δισταγμού του, από τη μάμα και τον κόσμο όλο.

Ο Σιζόπουλος ο οποίος, εάν θυμάστε, ήθελε και αυτός να γίνει πρόεδρος (της Βουλής) αλλά έχασε το… Σιζό- τη μέρα της ψηφοφορίας, του ανταποδίδει τώρα την τράμπα (που τότε αρνήθηκαν ότι υπήρξε) και τον στηρίζει. Και το εννοεί.

Ο Σιζόπουλος είναι τόσο αδίστακτος που δεν θα είχε πρόβλημα ακόμη και τον Νικόλα να κάνει Πρόεδρο.

Η Ελένη η καμένη (μελλοντικά), θα μπορούσε, αφού λέει ότι θέλει κοινό υποψήφιο για το ακροδεξιό«κεντρο», να συμφωνήσει στον Νικόλα. Όμως, έλα που η φλόγα σιγοκαίει στη μεγάλη αυτή αγωνίστρια!

Η οποία, παρενθετικά, ταπεινή και σοβαρή όπως πάντα, επινόησε τον όρο «πατριωτικός χώρος» περιγράφοντας όσους συμφωνούν με την πλέον αναξιόπιστη και ασυνεπή στις δεσμεύσεις της πολιτικό που είδε αυτή η χώρα εδώ και αρκετά χρόνια.

Η φλόγα αυτή λοιπόν, της Προεδρίας για πάρτη της, καίει στο κορμί της Ελένης όπως εκείνη της Ενώσεως.

Αλλά και της κενώσεως, όταν φάει κανείς καυτερά το προηγούμενο βράδυ.

Η Ελένη πάνω από όλα βάζει την Ένωση! Η φλόγα για να γίνει εκείνη Πρόεδρος καίει γιατί ξέρει πως μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει την Κύπρο στο απάνεμο λιμάνι της Ελλάδος (εάν δεν παίζει απεργία εκείνη τη μέρα) έτσι ώστε μια μέρα να γίνουμε και εμείς άλλη μια ξεχασμένη επαρχία -διορθώνω, μισή- τελευταίος σταθμός της Άγονης Γραμμής του μονίμως παττισμένου Ελλαδιστάν.

Να στέλνουμε τα άντερά μας στην Αθήνα να τα τρώνε και μετά να την παρακαλάμε για τα βασικά, όπως οι άλλοι νησιώτες.

Η Ελένη βλέπετε έχει όραμα για την Κύπρο! Και τρεις συντάξεις γερές συν έναν μισθό. Κοντά στα δώδεκα χιλιάρικα τον μήνα; Όλα στον αγώνα της. Και στην αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο! Να φάει δεν έχει. Μου έρχεται σχεδόν να κλάψω. Φτώχια.

Πόρκα μιζέρια, απίστευτη για μια γυναίκα η οποία δηλώνει έτοιμη να καεί για μαμά πατρίς.

Την ίδια ώρα η Αγία Υπομονή, η οποία μετά από όλα τα πιο πάνω εάν υπήρχαν άγιοι και θαύματα -που δεν υπάρχουν- πρέπει να ήταν πολύ σαδίστρια για να μην κάνει κάτι πια να μας γλυτώσει (!), η συγκεκριμένη λοιπόν, δεν μας έδωσε υπομονή να αντέξουμε και το τελειωτικό χτύπημα στη λογική το οποίο έδωσε χθες ο ηγέτης της απόφυσης της «κεντρώας» ακροδεξιάς, του Κινήματος (τάχα) Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά πως εάν κάτι καταφέρνει που υπάρχει πολιτικά είναι το να λειτουργεί όπως κάτι μικρά σπυράκια που βγαίνουν καμιά φορά στον πισινό και σε ενοχλούν όταν κάθεσαι.

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι, σπυρί… εκεί, αλλά ενοχλούν.

Ο Περδίκης λοιπόν, πάντα για να δείξει ότι μπορεί να διαφέρει σε κάτι, εκνεύρισε σίγουρα διάφορους δηλώνοντας ότι ο υποψήφιος της «κεντρώας» (μάι ας) ακροδεξιάς δεν πρέπει να είναι πολιτικός αρχηγός.

Φανταστήκατε τι θα έπαθε ο Νικόλας όταν το είδε Κυριακή μέρα, την ώρα που σκάρωνε το νέο fake για τα social media, μετά που «έψησε σουβλάκια», «έκανε τον dj» και διάφορα άλλα γελοία; Φανταστήκατε πως του θα ήρθε όταν μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας Lilli Gas διάβασε πως ο Περδίκης, ο οποίος πριν τις εκλογές πουλά οικολογία και μετά Κυπριακό και μόνο, έλεγε πως δεν πρέπει να είναι πολιτικός αρχηγός ο υποψήφιος των πέντε, αποκλείοντάς τους όλους;

Δεν ξέρω εάν εννοούσε και τον εαυτό του ο Περδίκης, στη λογική ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν τον θεωρεί πολιτικό αρχηγό πλην του ιδίου. Αλλά δεν το φαντάζομαι!


Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΨΗ

O Λιλλήκας, ο χωρισμός και όσα πρέπει να μάθει ο τόπος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, 18:05 (τελευταία ενημέρωση 18:05)

ΑΠΟΨΗ

Οι «εσωτερικοί εχθροί» μας...Του Γιώργου Κουμουλλή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΛΛΗΣ, 16:47 (τελευταία ενημέρωση 16:47)

ΑΠΟΨΗ

Γιατρέ, τι είναι η ψυχή;...Του Γιώργου Τζίβα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΒΑΣ, 14:53 (τελευταία ενημέρωση 14:53)

Επιστροφή
στην αρχή